Direniş çadırı kurmak isteyen işçilere gözaltı

Mahkemenin "taşeron işçiler hastanenin asıl işçisidir kararı uygulansın’’ diyen Dev Sağlık-İş üyelerinin kuracağı çadıra yapılan müdahale 6 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki taşeron işçilerin üye olduğu DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık-İş Sendikası’nın (Dev Sağlık-İş) hastane önünde basın açıklaması yaparak çadır kurmak istemesi gerginliğe neden oldu.

Hukuku yok saydılar
Dev Sağlık-İş bölge temsilcisi Talat Tunç, özel güvenlik birimi ve polisin çadırın kurdurulmayacağını bildirmesiyle yaşanan gerginlik sırasında yaptığı açıklamada, çalışmaya başladıkları günden itibaren, çalıştıkları kurumun işçileri olduklarının defalarca tespit edildiğini belirterek, ‘’Buna rağmen haklarımız görmezden gelindi. Hastane yönetimleri, açtıkları yeni ihalelerle bu hakkı fiilen de ortadan kaldırmak istedi. Bakanlık ve rektörlük hukuku yok saydı’’ diye konuştu.

Müdahale ve gözaltı
Sendika Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı açıklamadan kısa süre sonra, bölge temsilcisi Tunç’un, “Kocaeli halkının sağlığı için canla başla çalışan işçilere yönelik bu tutumlarını kınıyoruz” dediği polis çadıra müdahale etti. Çıkan kargaşa sonrası gözaltına alınan Talat Tunç ile işçiler Gürol Gülsünoğlu, Remzi Kızılırmak, Eyüp Dalbay, Hasan Yönden ve Selçuk Öztürk, sağlık kontrolünden geçirilip polis merkezinde ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

(soL-Kocaeli)