DHKP lideri Karataş yaşamını yitirdi

Uzun süredir kanser tedavisi gördüğü bildirilen DHKP'nin lideri Dursun Karataş, Hollanda'da yaşamını yitirdi. Karataş'ın ailesi ve avukatı cenazeyi İstanbul'a getirmek istediklerini açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) On yıldır kanser tedavisi gören DHKP lideri Dursun Karataş, tedavi gördüğü Hollanda'da yaşamını yitirdi. Daha önce de hakkında defalarca ölüm haberleri çıkan ve yalanlanan Karataş, 1989 yılında Bayrampaşa Cezaevi'nden Bedri Yağan'la birlikte kaçmıştı. 1994 yılında Fransa'da yakalanarak 5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Karataş'ın Fransa dışında, farklı Avrupa ülkelerinde görüldüğüne dair haberler zaman zaman basında yer almıştı.

Ailesi İstanbul'a getirmek istiyor
Karataş'ın avukatı Taylan Taner ve ailesi, Karataş'ın ölümüne ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Taner, Hollanda'da bulunan ve kanser tedavisi gören Karataş'ın dün (pazartesi) sabah saat beş sıralarında hayatını kaybettiğini belirterek, Karataş ailesinin, defin işleminin İstanbul'da yapılmasını istediklerini anlattı. Hollanda'daki bürokratik işlemlerin devam ettiğini ve bu işlemler tamamlanınca İstanbul'a getirilmesinin netleşeceğini söyledi. Karataş 1953 yılında Elazığ'da doğdu.