Devrimci Eğitim Şurası temsilcileri toplandı

Devrimci Eğitim Şurası Danışma Kurulu ve çeşitli illerden gelen temsilciler İstanbul’da biraraya gelerek önümüzdeki süreci değerlendirdi.

Devrimci Eğitim Şurası (DEŞ) Danışma Kurulu ve çeşitli illerde DEŞ hazırlıklarını yürüten temsilciler İstanbul’da biraraya gelerek, ertelenen DEŞ için oluşturacak yeni takvimi ve bundan sonraki çalışmaları konuştular.

DEŞ Danışma Kurulu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak 3 Nisan'da yapılması planlanan şuranın ertelendiğini duyurmuştu. Yapılan açıklamada "Devrimci Eğitim Şurası’nın şu ana kadar gerçekleşen yerel toplantıları, gördüğü ilgi ve önerilen konu başlıklarının zenginliği bakımından Şura’nın kapsamının genişletilmesi ve niteliğinin artırılmasını bir zorunluluk haline getirdi. AKP’nin güncel saldırılarının en önemli dayanaklarından biri olan gericilik, AKP’ye karşı uzun soluklu mücadelede Şura’ya olağanüstü bir önem kazandırıyor. Bu nedenle Şura örgütlenmesinin yaygınlaşması ve yoğunlaşmasını gözeterek Devrimci Eğitim Şurası Danışma Kurulu olarak Şura’nın ertelenmesine karar vermiş bulunuyoruz" denilmişti. Danışma Kurulu, Şura’nın ertelenmesinin ardından 3 Nisan’da çeşitli illerde DEŞ hazırlık sürecinde yer alan temsilcilerle İstanbul’da biraraya gelme kararı almıştı.

Dün İstanbul Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda önümüzdeki dönemde DEŞ sürecinin nasıl işleyeceği tartışıldı. Toplantının başında bir süredir DEŞ hazırlıklarının sürdüğü illerde ne gibi çalışmalar yapıldığı hakkında bilgilendirme yapıldı ve bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği tartışıldı. Toplantıda DEŞ’in 2011 yılının Kasım ayı içerisinde yapılması yönünde görüş birliğine ulaşıldı ve bu sürede ne gibi çalışmaların yapılabileceği üzerinde görüşler alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda Devrimci Eğitim Şurası Danışma Kurulu’nun farklı illerden temsilcilerin katılımıyla genişletilmesi yönünde fikir birliğine varılırken, genişletilmiş kurulun önümüzdeki dönemde çeşitli önemli başlıklarda müdahaleler yapmasının olanakları ve araçları üzerinde duruldu. DEŞ Danışma Kurulu ve temsilciler toplantısında önümüzdeki dönem ve yaz döneminin DEŞ hazırlıkları için nasıl değerlendirileceği de tartışıldı. Toplantıda DEŞ’in Danışma Kurulu’nun genişletilmesinin ardından Haziran ayı içerisinde tekrar toplanmasına karar verildi.

(soL-İstanbul)