Devrimci eğitim için Adana'da da toplanıldı

Devrimci Eğitim Şûrası için Adana'da da hazırlık toplantısı yapıldı.

Devrimci Eğitim Şûrası (DEŞ) Adana Çalıştayı 19 Mart Cumartesi günü TKP Adana il örgütünde yapıldı. Akademisyen, öğretmen ve öğrenci temsilcilerini bir araya getiren çalıştay divan seçiminin ardından Felsefe Öğretmeni Mehmet Ali Yentur’un açılış konuşmasıyla başladı. Yentur’dan sonra söz alan Devrimci Eğitim Şûrası Danışma Kurulu üyesi Ar. Gör. Erinç Erdal şûranın toplanma amacına dair genel bir çerçeve çizdi.

İlk bölümde sürdürülen ilk ve ortaöğretim müfredat tartışmalarına lise öğrenci temsilcileri okullarından örnekler vererek katkıda bulunurken öğretmen ve akademisyenler daha çok yapısalcı eğitime dair tartışmalar yürüttüler.

Toplantının en fazla tartışılan bölümü eğitimde gericileşme ve piyasalaşma olurken son başlıkta tartışılması gereken devrimci eğitime dair öneriler bölümü her konunun sonuna eklenerek çalıştay daha verimli bir hale getirildi. Bu bölümde daha çok cemaat yurtları üzerinde duran üniversite öğrencilerini, öğretmenler 18.Milli Eğitim Şûrası’ndan örneklerle desteklediler.

Okullardaki polis baskısı, üniversitedeki yemekhane ücretleri, okullarda toplanan aidatlar ve akademisyenler üzerinde kurulan baskıda çalıştay da masaya yatırılan konulardandı.

Çalıştay sonunda

1. Alternatif bir müfredat hazırlanabilir mi?
2. Eğitim-Sen üzerinden bir öğrenci gençlik çalışması başlatılması olanaklı mıdır?
3. Şûra sonuçlandıktan sonra Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerini ilerici akademisyenlerle bir araya getirerek sonuçlar üzerinden bir toplantı örgütlenebilir mi?

Önerileri şûraya sunulmak üzere karar altına alındı.

(soL- Adana)