Dev Sağlık-İş üyesi işçiler İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüdü

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası’nın, Güllü Hanoğlu’nun işe iadesi için Taksim İlkyardım Hastanesi bahçesinde başlattığı imza kampanyası sonucunda topladığı imzalar, bugün İl Sağlık Müdürlüğü önüne yapılan bir yürüyüşle teslim edildi.

Dev Sağlık İş’in, Taksim İlkyardım Hastanesi sendika temsilcisi olan Güllü Hanoğlu’nun işten çıkarılmasının ardından hastane bahçesindeki direnişin 29. gününe girildi. Süreç boyunca hastane çalışanlarından ve hasta yakınlarından Güllü Hanoğlu’nun işe iadesi için toplanan imzalar bugün İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren Dev Sağlık İş Sendikası üyeleri adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, sağlık alanında taşeron işçi çalıştırmanın büyük bir kanunsuzluk olduğunu dile getirdi. Sağlığın alınıp satılan bir mal haline geldiğini vurgulayan Çerkezoğlu, iş yasalarının çiğnenerek, her yere taşeron firmaların sokulmasına karşı mücadele edeceklerini dile getirdi. Sağlık çalışanlarının yıllarca hizmet verdiği hastanelerde, taşeron firmaların el değiştirmesi sonucu, yıllardır biriken bütün haklarının gasp edildiğinin altını çizen Çerkezoğlu, taşeron firmaların bu sayede oturduğu yerden para kazandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ile görüşüp durumu defalarca anlatmalarına rağmen ısrarla ve inatla sağlık alanında taşeronlaştırmanın sürdüğünü belirten Arzu Çerkezoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle seçimlerden sonra çok daha büyük bir işçi kıyımı başladı. Samsun’da Taksim’de işçilere dönük büyük hukuksuzluklar yapılıyor. Yaşanan bütün bu haksızlıklara karşı mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunun için bu akşam Samsun’a gidip orada direnişte olan işçileri ziyaret edeceğiz”

Çerkezoğlu’nun ardından söz alan DİSK Örgütlenme Daire Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Taksim’de hukuksuzluğa ve haksızlığa karşı direnen Güllü Hanoğlu’na teşekkür ettiklerini söyledi. Bir kadın emekçinin yaptığı bu mücadelenin, işçi sınıfına dönük baskıların bu denli arttığı bir ortamda çok değerli olduğunu vurgulayan Küçükosmanoğlu, iktidarın yerli ve yabancı sermayeye Türkiye’yi dikensiz gül bahçesi olarak teslim etmesine DİSK olarak izin vermeyeceklerini söyledi.

(soL - İstanbul)