Dev Sağlık-İş’ten Kasdaş açıklaması

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Kadıköy Belediyesi’nde sendika örgütlenme faaliyeti yürüten üç işçinin işten çıkarılmasını protesto ederek, sorunun çözümü için mücadele edeceğini duyurdu.

soL (HABER MERKEZİ) Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) Yönetim Kurulu, Kadıköy Belediyesi'ne bağlı KASDAŞ sağlık polikliniklerinde sendikal faaliyet yürüten üç işçinin işten atılmasını protesto ederek bir açıklama yaptı.

Ağustos ayından beri polikliniklerde sendikal örgütlenme faaliyeti yürütülüyordu. Çalışanların yüzde 95'inin sendikaya üye olmasıyla birlikte, sendika, Kadıköy'ün CHP'li Belediye Başkanı Selami Öztürk'le görüşmüş, Selami Öztürk'ün "sendikalaşmayı bir hak gördüğü, emeğe saygısının sonsuz olduğunu" söylediği açıklanmıştı.

Ancak, söz konusu görüşmeden bir gün sonra, Kadıköy Belediyesi, sendika çalışmasına öncülük eden üç işçiyi işten çıkardı. Sendikanın açıklamasında, işten çıkarmaların hukuksuzca yapıldığı, herhangi bir tebligatta bulunulmadan, muhasebe müdürünün işten çıkarmaları sözlü olarak ilettiği belirtildi.

Açıklamada, "Sosyal demokrat bir belediye olarak bilinen Kadıköy Belediyesi'ni kendi çalışanlarının haklarına ve mücadelesine saygı göstermeye, Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Selami Öztürk'ü bu yanlış uygulamaya tavır almaya, çalışanlarını bayram üzeri işsizliğe mahkum etmemeye ve sorunu çözmeye davet ediyoruz" denildi.

Dev Sağlık-İş, bu sorun çözülmediği takdirde, her türlü yasal, meşru ve fiili mücadeleden kaçınmayacağını bildirdi.