Deniz Feneri stantlarına tepkiler büyüyor

Ankara Garı'nda kurulan Deniz Feneri Derneği'nin standı Birleşik Taşımacılık Sendikası'nın girişimiyle kaldırıldı. Halkevleri'nin protestolarına ise polis ve özel güvenlikçiler saldırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Yolsuzlukları ayyuka çıkan Deniz Feneri Derneği'ne tepkiler büyüyor. Derneğin TCDD Ankara Garı'nda bağış ve yardım standı açması Birleşik Taşımacılık Sendikası'nın (BTS) girişimleri sonucu engellendi. BTS Genel Başkanı Yunus Akıl işyerlerinde sendikal faaliyetleri için her türlü engeli koymaktan çekinmeyen anlayışın Deniz Feneri'ne stant izni vermesini eleştirerek yolcuların iyi niyetlerinin sömürülmemesi için standın kaldırılmasına yönelik TCDD nezdindeki girişimlerinin ardından stantların apar topar toplandığını belirtti.

Öte yandan Halkevleri AKP hükümetine soyguncuları kollamayı bırakma çağrısı yapmak üzere Meclis önünde eylem yaptı. Öğle saatlerinde Meclis önüne gelen Halkevciler Meclis Başkanıyla görüşmek istedi. Bu talepleri kabul edilmeyen Halkevciler içeri alınana kadar bekleyeceklerini söyleyerek oturma eylemine başladı. Polis oturma eylemi yapan Halkevcilerden MYK üyesi Dilşat Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.

Öte yandan Ankara metrosunda da liseli Halkevcilerin Deniz Feneri standı önünde yaptıkları eyleme özel güvenlik birimleri saldırdı. Kızılay metro istasyonundaki Deniz Feneri standı önünde "Annemizin, babamızın paralarını çalanları aklamıyoruz, haklıyoruz" diyerek eylem yapan Liseli Genç Umut üyelerine saldıran özel güvenlik birimleri, liselileri ve eylemi izleyen sendika.org muhabirini darp etti. Gözaltına alınan liseliler akşam saatlerinde serbest bırakıldı