Darbenin yıldönümünde sokağa

12 Eylül 1980 darbesi, 29. yılında yurdun birçok yerinde eylemlerle protesto ediliyor.

12 Eylül askeri darbesi Ankara, İstanbul ve İzmir'de bir çok parti, sendika ve derneğin katılımı ile protesto ediliyor. Ankara'daki miting bugün 16.00'da Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak. Mitinge DTP, ÖDP, TKP, EHP, EMEP, Sosyalist Parti, SDP, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB/Ankara İKK, TTB/Ankara Tabip Odası, Türk-İş/Petrol İş Ankara Şubesi ile Devrimci 78'liler Federasyonu, 68'liler Dayanışma Derneği, 78'liler Girişimi, Ankara Halkevleri, AKA-DER, ÇGD Ankara Şubesi, ÇHD Ankara Şubesi, Ekin Sanat Merkezi, İHD Ankara Şubesi, Mülkiyeliler Birliği, ODAK, ODTÜ Mezunları Derneği, ÖSH Ankara Girişimi, Özgür Tiyatro, SDH-Marksist Bakış, TÜM-İGD gibi kuruluşlar katılacak.

Bu miting öncesinde Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri bir dizi etkinlik yapacak. Cumartesi günü saat 04.00‘de Ankara Radyo Evi önünde "Darbecilere Karşı Demokrasi Nöbeti" düzenlenecek. Saat 10.00‘da Siyasal Bilgiler Fakültesi‘nden başlayacak "Onur Yürüyüşü"nün ardından saat 14.00‘de Ankara Tren Garı önünde bir araya gelinecek. Buradan Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak mitinge gidilecek.

Bunun yanı sıra ÖDP, saat 12.00'de GATA'ya gidip siyah çelenk bırakacak.

İstanbul'daki Miting ise Kadıköy İskele Meydanı'nda saat 15.00'de yapılacak. Buradaki mitingi de DTP, ÖDP, TKP, EMEP, ESP, Sosyalist Parti, SDP, EHP, ÖSH, Yeşiller Partisi, 78'liler girişimi, TMMOB, Tabip Odası, KESK Şubeler Platformu, Emekli-Sen, Halkevleri, DİP girişimi, BDP, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, Karşı Sanat Çalışmaları, SEH, İHD, KÖZ, AntiKapitalist, TÜDEF, Gökkuşağı Kadın Derneği, ABF, ÖDAH, TOP, Red Dergisi, Göç-Der, Barış Anneleri, Yakay-Der, TUHAD, Cumartesi Anneleri ve SODEV gibi kuruluşlar düzenliyor. TKP'nin de içinde bulunduğu bazı örgütler Tepe Nautilus önünde 13.00'te toplanacaklar.

İzmir'deki miting için Basmane'de saat 18.30'da toplanılacak. Burada toplananlar Konak'a kadar yürüyecek. İzmir'deki mitinge de başta ÖDP, TKP, KESK İzmir Şubeler Platformu, DİSK/Birleşik Metal-İş İzmir Şubesi, TMMOB/İKK, Devrimci 78'liler Federasyonu, Halkevleri, KYD, ÖV-DER, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti olmak üzere çeşitli örgütlerin katılması bekleniyor.

Diğer bazı illerdeki etkinlikler:

Antalya: 15.00, TRT-Güllük Kavşağı
Samsun:12.30, Ray apartmanı önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş.
Bursa: 16.00, Kent meydanı.
Balıkesir: 14.30, Tren Garı
Diyarbakır: 13.00, Diyarbakır Cezaevi Önü.
Erzincan: 13.00, Cumhuriyet Meydanı.
Kars: 12.00, Cumhuriyet Meydanı.
Adana:12:30 5 Ocak Meydanı’ndan İnönü Parkı’na yürüyüş ve İnönü Parkı’nda basın açıklaması.
Eskişehir: 17:00 Hamam Yolu Yediler Parkı'ndan Adalar Migros önüne protesto yürüyüşü.

(soL - Haber Merkezi)