Cop ve gaz 'Cerrahı' konuştu

Yasal hakları olan grev kararını belediyeye asmak için yürümeye çalışan emekçilere saldıran İstanbul Emniyet Müdürlüğü belediye işçilerini ve basını suçladı.

soL (HABER MERKEZİ) Grev kararı asmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yürümek isteyen Belediye-İş sendikası üyesi emekçileri coplarla ve gazla saldırarak durduran İstanbul Emniyet Müdürlüğü kendini savundu.

İki senedir özellikle 1 Mayıs'ta yaşanan görüntülerle akıllarda kalan Celalettin Cerrah'ın başında bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında eylemi kanunsuz olarak nitelendirmesi dikkat çekti. Açıklamada, ''Kanunsuz eylem yapanları bu davranışlarından men etmeye çalışan devletin güvenlik güçleri, kendilerine verilen yasal yetkileri orantılı ve aşamalı olarak kullanmışlardır'' denildi.

Emniyet açıklamasında, güzergahda yoğun araç ve yaya trafiğinin yanında ticari işletmelerin de bulunduğunu öne sürerek, güzergahın araç trafiğine kapatılmasının günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceğini iddia etti. Emniyet'in açıklamasından basında payını alırken, basın "kanunsuz eylem yapanları mağdur gibi göstermekle" suçlandı.