'Çaykur müdürü Hak İş tetikçisi'

Tekgıda İş Sendikası Başkanı Türkel, Çaykur'da yürütülen hükümet destekli 'yeşil sendika' operasyonuna karşı oturma eylemine başladı.

soL (HABER MERKEZİ) Tekgıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel Çaykur Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemine başladı. Türkel yaptığı açıklamada, Çaykur işçilerine hükümet güdümünde bir sendikaya geçmeleri konusunda aylardır yoğun bir şekilde baskı yapıldığını vurguladı.

Çaykur Genel Müdürlüğü önünde sürdüreceği eylemine başlayan Türkel yaptığı basın açıklamasında, "İnsanların demokratik ve yasal haklarını ellerinden alarak, onları canlarının istediği şekilde kendine uşak gibi kullanmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. Tekgıda İş Sendikası&acutenın 56 yıldır Çaykur ile bütünleştiğini ve Çaykur özelleştirilmesin diye çaba sarfettiklerini kaydeden Türkel, Çaykur Genel Müdürünün Öz Gıda İş sendikasının taşeronu rolünü üstlenerek, fabrika müdürlerini tek tek arayıp "İşçileri derhal sendikadan istifa ettireceksiniz" diye Hak İş ve Öz Gıda İş Sendikası&acutenın tetikçiliğine soyunduğunu belirtti. Bu müdürün asıl amacının Çaykur&acuteu bitirmek olduğunu söyleyen Türkel, Öz Gıda İş Sendikası geldiğinde Çaykur'a istediğini yapma operasyonunu hayata geçireceğini kaydetti.

AKP kendine demokrat
Türkel, AKP'yi de eleştirirken, AKP hükümeti iş başına geldiğinden bu yana Türkiye&acutede kendileri için demokrasi isterken, başkalarının demokratik haklarını ortadan kaldırmak için nasıl bir zulüm içerisine girdiklerinin en önemli göstergelerinden birini Rize&acutede, Çaykur&acuteda gördüklerini belirtti. Türkel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Bize verdiğin söze sahip çık, ya da bu işin içinde bende varım diyecek kadar açık yürekli ol" şeklinde seslendi. Türkel Çaykur&acutea ve Çaykurlu&acuteya sahip çıkmak adına eylemini başlattığını söylerken, işçilere, "Bu demokratik tepkiye sahip çıkın, yüreğiniz yetiyorsa, biraz düzenden ve sistemden şikayetçiyseniz, hak ve özgürlükleriniz elinizden alınıyorsa bu çağrıya ses verin" çağrısını yaptı.