Çapa’da eylem

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi&#039nde işten atmalara, sağlık ve eğitimin paralı hale getirilmesine ve zamlara karşı eylem düzenlendi.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul &Uumlniversitesi &Ccedilapa Tıp Fak&uumlltesi&rsquondeki Yurtsever Cephe &Oumlğrenci Birliği &uumlyesi &oumlğrenciler, kriz fırsat&ccedilılığıyla işten atılmalara, sağlığın paralılaştırılmasına,&nbsp yapılan zamlara karşı Cuma g&uumln&uuml bir eylem d&uumlzenlediler. Daha &oumlnce de hastanede &ccedilalışan 120 &oumlğrenci işten atılmış bir aylık paralarını da alamamışlardı. Pazartesi g&uumln&uumlnden itibaren bir dizi etkinlik yapan &oumlğrenciler&nbsp&oumlnce kriz ile ilgili bir karikat&uumlr sergisi, &Ccedilarşamba g&uumln&uuml ise sağlık ve eğitim alanındaki piyasalaştırmaya karşı bir forum d&uumlzenlediler. Eylem &oumlncesinde Beyoğlu Kumpanya tiyatro grubunun bir g&oumlsteri yapması planlanırken tiyatro grubunun Yıldız Teknik &Uumlniversitesi&rsquondeki oyunlarından rahatsız olan &oumlzel g&uumlvenlik birimleri ve polislerin Beyoğlu Kumpanya&rsquonın aracına izin vermemesi &uumlzerine &Ccedilapa&rsquodaki eyleme katılamadılar. Yoğun ilginin g&oumlzlendiği eylemde &oumlğrenciler krize karşı kendi re&ccediletelerini a&ccedilıkladılar.

A&ccedilıkladıkları re&ccedilete ile &oumlğrenciler aşağıdaki talepleri &oumlne s&uumlrd&uumller:

  • &Oumlzel hastaneler kamulaştırılsın
  • Sağlık ocakları işler hale getirilsin
  • Katkı payı, prim gibi &oumldemeler kaldırılsın
  • İla&ccedillar herkese &uumlcretsiz olarak temin edilsin
  • Sağlık hizmeti herkese eşit ve &uumlcretsiz olarak sağlansın

Yapılan basın a&ccedilıklamasının ardından &oumlğrenciler&nbsptalepleri ger&ccedilekleşene kadar m&uumlcadelelerine devam edeceklerini belirterek eylemi sonlandırdılar.