‘Çalışma Bakanı Çelik’in daha fazla Hakan Şükür ve Emre Belezoğlu’na ihtiyacı var’

Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in spor emekçilerinin sendikası olduğundan dahi habersiz olduğunun ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yapan Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, Bakan Çelik’in sporun daha fazla gericileştirilmesi için daha fazla Hakan Şükür ve Emre Belezoğlu’na ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Ülkenin Çalışma Bakanı’nın spor emekçileri için bir sendikanın var olduğundan habersiz olduğunun ortaya çıkmasının ardından Devrimci Spor Emekçileri Sendikası’ndan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

"Spor da piyasaya daha fazla bağımlı hale geldi ve gericileşti"
Türkiye’nin içine girdiği karanlık süreç gibi sporun da her geçen gün daha fazla piyasaya bağımlı hale geldiği ve gericileştiğinin belirtildiği açıklamada, sporun, spora ve spor kültürüne yabancı insanların elinde bir tatmin aracı haline geldiğine dikkat çekildi.

“Bu tatmin duygusunu yaşamak isteyen Spor Bakanımız da ‘ben neden olimpiyatlarda ödül veremedim’ sorusunu bir kenara bırakıp, ülkenin spor alanında neden bu kadar geride olduğunu düşünmelidir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Nasıl ki ülkemizin içine girdiği karanlık süreçte örgütsüzlüğün payı büyükse, sporun bu duruma gelmesi de örgütlenmenin eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Çalışma Bakanımız bu durumu iyi görmüş olmalı ki, yıllardır bu alanda mücadele veren, sporun ve spor emekçisinin örgütlenmesi için kamuoyu yaratmaya çalışan, sendikamızın kurucusu Metin Kurt’tan devraldığı mirası sporun her alanında yaşatmaya çalışan Devrimci Spor Emekçileri Sendikası’nı görmezden gelmiş, spor alanının sendikalaşması için girişimlerin başlaması gerektiğinden söz etmiştir.

Doğrudur, onların istediği gibi bir sendika değiliz biz, onların istediği gibi sporu daha fazla paraya bağımlı hale getirecek, gericileştirecek bir sendika değiliz. Bu yüzden daha fazla Emre Belezoğlular, daha fazla Hakan Şükürler yetiştirmeye ihtiyaçları vardır. Ancak unutmamalıdır ki, bu ülkenin bakanı halen ülkesinde mücadele veren bir sendikadan habersiz ise önce kendisine bir madalya takmalıdır.
Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, dün olduğu gibi bugün de spor emekçilerinin örgütlenmesi, sporun piyasa kuşatmasından kurtulması için mücadele etmeye devam ediyor ve edecektir.”

(soL - Haber Merkezi)