Bursa'da, direnen işçilerle dayanışma

TÜMTİS üyesi oldukları için AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işten atılan 133 otobüs şoförü eylemlerinde 69 günü geride bırakırken, siyasi partiler ve sendikalar dayanışma eylemi düzenledi.

soL (HABER MERKEZİ) TÜMTİS üyesi oldukları için işten atılmalarının ardından 69 gündür AKP'li Belediye'nin önünde direnen işçilere önceki gün Bursa'daki demokratik kitle örgütleri sendikalar ve siyasi partiler destek verdi. Halkevlerinin kitlesel olarak yer aldığı, TKP, ÖDP, SHP ve KESK yöneticilerinin katıldığı eylemde, sendikal örgütlenmenin bir hak olduğu vurgulandı.

Hakları için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten TÜMTİS Bursa Şube Başkanı Ahmet Güllü, Bursalılardan topladıkları on binlerce imzayı arkalarındaki en büyük güç olarak düşündüklerini ifade ederken, asıl mücadelenin işçiler işlerine geri döndükten sonra başlayacağına dikkat çekti.
Bursa KESK Şubeler Platformu adına söz alan SES Başkanı Candan COŞKUN ise, belediye işçilerinin mücadelesini kendi mücadelelerinden ayırt etmediklerini ve hep omuz omuza olacaklarını söyledi. Basın açıklaması slogan ve alkışlarla sona erdi.