Bursa Belediyesi işçilerinin grevi 76. gününde

Bursa Büyükşehir Belediyesi şehir içi hatlarında çalışan ve sendika üyesi oldukları için işten atılan işçilerin grevi 76. gününde.

soL (HABER MERKEZİ) Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Ulaşım AŞ'nin (BURULAŞ) sahibi olduğu, Evin Taşımacılık AŞ'ye ihale edilen belediye otobüslerinde çalışan ve sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan 133 işçi 76 gündür grevde bulunuyor. Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'na (TÜMTiS) bağlı işçiler, grevin 76. yaşadıkları hukuksuzluğu yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Atatürk Caddesi'ndeki Orhangazi Parkı'nda bir araya gelen işçiler, slogan atarak işten çıkarılmalarını protesto ederken, basın açıklaması yapan TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, işten çıkarılan otobüs şoförlerinin mağdur konumda olduğunu, işçilerin 76 gündür sağduyulu bir şekilde grevlerini sürdürdüğünü ifade etti.

Yılmaz, bugüne kadar yaptıkları eylemlerin yasal kabul edildiğini, ancak 76. günde yaptıkları eylemlerin yasal olmadığının söylendiğini belirtirken, tek amaçlarının anayasal haklarını kullanmak ve işten çıkarılan arkadaşlarının yeniden işbaşı yapmasını sağlamak olduğunu vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, bugüne kadar Türk-İş'in ve kendilerinin görüşme taleplerine olumlu cevap vermediğini söyleyen Yılmaz, grevdeki işçilerin polisle karşı karşıya getirilmek istendiğini belirtti. Açıklamanın ardından eylem sona erdi.