Bursa Belediyesi işçileri kazandı

Bursa’da AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından haksız yere işten çıkarılan işçiler başlattıkları hukuk mücadelesini kazandı.

soL (BURSA) Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde daha önce sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçiler hukuk mücadelesini kazandı.

Bursa'da AKP'li Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Ulaşım AŞ'nin (BURULAŞ) taşeron şirketi Evin Taşımacılık AŞ tarafından 2008 yılında sarı belediye otobüslerinde çalışan 133 işçi, sendika üyesi oldukları gerekçesi ile işten çıkarılmıştı. İşçiler o dönem güvende oluruz düşüncesiyle sendikaya üye oldukları için işten çıkarılıp aç bırakıldıklarını söylemişti. Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyesi işçiler yaşadıkları süreç sonrası yılmayarak haklarını almak için uzu süre mücadele etti. 2008 ayının Haziran ayından beri her Pazar günü Heykel'deki Tarihi Büyükşehir Belediye binasının önünde eşleri ve çocukları ile birlikte eylem yapan işçiler, direnişlerinin 370 gününde kazandılar.

Mahkemenin aleyhlerinde karar almasının ardından işçiler Yargıtay'a giderken buradan zaferle çıktılar. 40 işçi haklarını kazanırken diğer işçiler de umutla yasal sürecin sona ermesini bekliyor.