Bugün grev var DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB alanlara çıkıyor

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB alanlara çıkıyor. 21. gününe giren Gezi direnişinde Başbakan’ın talimatları ile giderek şiddetlenen polis saldırılarının ardından DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB ortak karar alarak bugün iş bırakıyor. İşte toplanma saatleri: Saat 16.00 Tünel - Saat 16.00 Şişli DİSK önü!

DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği), TTB (Türk Tabipleri Birliği), TDB (Türk Diş Hekimleri Birliği) bugün acil servisler dışında iş bırakacağını açıkladı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ‘genel grev’ ifadesini kullanmadan “Üretimden gelen gücümüzü kullanarak alanlara çıkacağız” dedi. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul ise, “Yarın KESK üyeleri işyerlerine gidecek. Buralarda bildiri okunacak. Daha sonra üretimden gelen gücümüzü kullanarak üyelerimi alanlara çıkacak” açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Taksim Gezi Parkı’nın ranta kurban edilmesine karşı gelişen yurttaş duyarlılığını polis terörü ile bastırmaya kalkışan AKP iktidarı Türkiye halkının vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarına çarptı. AKP iktidarı halkın bu onurlu tepkisine devlet terörüyle karşılık verme yolunu seçti. Hak ve adalet isteyen insanlarımız öldürüldü, onlarcası sakat bırakıldı, binlercesi yaralandı.

Türkiye halkının vicdan, hak ve adalet direnişiyle sarsılan AKP iktidarı, halkın büyük direnişini kıramayınca, çevre duyarlılığına indirgemeye, yaygın polis terörü ve despotik yönetim tarzına karşı halk tepkisini gayrı meşru hale getirmeye girişti.

Bizler Türkiye halkının hak, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütleri olarak, AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki bu saldırganlığının durdurulmasını bugünün en yakıcı demokratik görevi olduğu kanısındayız. Bu nedenle 17 Haziran 2013 Pazartesi günü üyelerimiz iş yerlerine giderek bu saldırganlığa karşı itirazlarını ifade edecek, aciller dışındaki hizmet üretimini durdurarak şehirlerin merkezi meydanlarına yürüyeceklerdir. Halkımızı söz konusu direnişimizde katkıya, hizmet alımından dolayı yaşanacak aksamalardan dolayı anlayışa, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için alanlarda birlikte olmaya çağırıyoruz.”

Polis saldırıları devam ederse iş bırakma eylemi devam edecek
Eylemin önümüzdeki günlerde devam ettirilip ettirilmeyeceğine, polisin orantısız güç kullanmayı sürdürmesine göre karar verileceği belirtiliyor.

İş bırakacağını açıklayan örgütlerin toplam üye sayısı 900 bine yaklaşıyor. TMMOB’un 430 bin, KESK’in 230 bin, DİSK’in 100 bin, TTB’nin 90 bin, TDB’nin ise 24 bin üyesi bulunuyor.

(soL- Haber Merkezi)