Bugün GöREV günü!

Bugün TTB ve KESK'in öncülüğünde kamu emekçileri greve çıkıyor. Grevin özellikle hastanelerde ve bazı okullarda etkili olması bekleniyor. Grev nedeniyle emekçiler ülkenin dört bir yanına çıkarak taleplerini haykıracak.

Bugün ülkenin dört bir yanında kamu emekçileri greve çıkıyor. Türk Tabipler Birliği ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu öncülüğünde gerçekleşecek grevde emekçiler ücretlerin artışını, çalışma koşullarının iyileştirilmesini, herkese eşit, parasız ve nitelikli sağlık ve eğitim hizmeti sunulmasını, emekçileri bölen performansa göre ücretlendirme gibi uygulamaların kaldırılmasını talep ediyorlar.

Greve TMMOB ve DİSK de destek veriyor.

Greve özellikle sağlık emekçilerinin yoğun katılım göstermesi bekleniyor.

Grevin başlangıcı hastaneler için sabah 7.30. Sabah erken saatlerden itibaren hastanelerde hastalara neden greve gidildiğinin anlatan bildiriler dağıtılacak, saat 10.00’da sağlık hakkı kürsüleri kurulacak. İstanbul'da grev yürüyüşü Anadolu ve Avrupa yakasından olmak üzere iki ayrı noktadan başlayacak. Anadolu Yakasından saat 11.00’da İskele Meydanı'nda bir araya gelecek olan kitle buradan Beyazıt’a geçecek. Avrupa Yakasında ise saat 12.00’da Haseki’de buluşacak sağlık çalışanları ve kamu çalışanları buradan Beyazıt’a yürüyüşe geçecek. Sağlık emekçilerinin İstanbul’daki büyük buluşması ise 13.00’da Beyazıt Meydanı’nda olacak.

Türkiye Komünist Partisi, emekçileri ve emekten yana olanları saat 11:00'da İETT Cerrahpaşa durağında buluşmaya çağırdı.

Gün boyunca İstanbul'da grevden haberler ve fotoğrafları paylaşacağız.