Bu kez AKP karşıtları yürüyor

"Ülkemizin ve cumhuriyetin sahipsiz olmadığını gösterelim" diyen Yurtsever Cephe 6 Temmuz'da yürüyüş düzenliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Yurtsever Cephe, 6 Temmuz Pazar günü saat 14'te İstanbul Beyoğlu'ndaki Tünel girişinde eylem yapıyor. AKP karşıtlarının bir araya geleceği eylemde Galatasaray'a kadar yürünecek ve basın açıklaması yapılacak.

Yurtsever Cephe Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "12 Eylül faşist askeri cuntasını destekleyenlerle, bugün 'solcu' bilinenler kol kola yürüyor. İlericilik, aydınlanmacılık ve bağımsızlıkçılık ayaklar altına alınıyor" denirken son operasyonlarla ilgili olarak "AKP'nin emriyle hareket geçen emniyet güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına alıyor, gazete büroları, dernekler, evler basılıyor. AKP darbe tehlikesini bahane ederek kendi diktatörlüğünü kuruyor" değerlendirmesi yapıldı.

Eyleme çağrı amacıyla bildiri olarak da dağıtılan açıklama şöyle sonlanıyor: "Gerçek tehlike emperyalizmdir, gericiliktir, yağmadır. Bugün yaşanan bir Amerikan darbesidir. Bu darbe durdurulmalıdır. 12 Eylül uzantısı, ABD maşası AKP'ye dur deme zamanı gelmiştir! Ülkemiz sahipsiz değildir! Amerikancılığa, Karanlığa ve Piyasacılığa karşı ülkemizin bütün yurtseverlerini, ilericilerini, devrimcilerini, sosyalistlerini ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz!"