Bornova'da 'zamlara hayır' mitingi

İzmir Bornova'da düzenlenen mitinge katılan yaklaşık bin kişi, ekmek ve elektrik başta olmak üzere, zamların geri alınmasını istedi.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir'de, KESK Şubeler Platformu ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen "Zamlara, İşsizliğe ve Yoksulluğa Hayır" mitingine katılan yaklaşık bin kişi, hükümeti ve IMF politikalarını protesto etti. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, KESK'e bağlı şubeler, DİSK Emekli-Sen ile içlerinde Halkevleri, ESP, BDSP, EMEP, SDP, DHP ve Partizan'ın da yer aldığı gruplar, Bornova Stadı önünde bir araya gelerek, Bornova Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında katılımcılar ellerinde yarım ekmekler, boş su şişeleri ve boş tencereler taşıdılar. Çevredeki evlerde oturanlar da pencere ve balkonlardan tencere ve tavalarını birbirine vurarak ve alkışlarla yürüyüşçülere destek verdi.

Bornova Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramiz Sağlam, "Biz kamu emekçileri, işçiler, emekçiler ve ülkenin onurlu aydın insanları uygulanan bu politikaların sadece AKP politikası olmadığını gayet iyi biliyoruz. Ekmek ve elektrik zamlarının geri alınması için mücadele, aynı zamanda ABD ve AB'nin emperyalist politikalarına da darbe vuracaktır. Bu zamların geri çekilmesi için mücadelemizi yükselteceğiz" dedi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi de, hükümetin enerji, eğitim, sağlık ve özelleştirme politikalarını eleştirerek, zamların geri alınmasını istedi.