Bornova Belediyesi'nde grev kararı

Bornova'nın CHP'li belediye başkanıyla yürütülen ve 287 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden anlaşma çıkmaması üzerine, belediye kapısına grev kararı asıldı.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir'in Bornova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, belediyenin kapısına grev kararı asıldı.

CHP'li Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan'ın yönetimindeki Bornova Belediyesi'yle Belediye-İş Sendikası 6 Nolu Şube arasında 287 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine, sendika yönetimi grev kararı aldı. Bir basın açıklaması yapan Belediye-İş Sendikası 6 Nolu Şube Başkanı Adnan Güntay, 5 Şubat 2008'de başlayan ve 142 gün süren görüşmelerde taleplerinin karşılanmadığını ifade etti. Büyükşehir ve ilçe belediyelerde yevmiyelere en az yüzde 20 zam yapılmasına rağmen 287 işçi için yüzde 10 zam önerildiğini kaydeden Güntay, "Tatmin edici olmayan bu önerinin diğer belediyelerde çalışan ve aynı işi yapan diğer işçilerle aynı seviyeye çekilmesini istiyoruz" dedi.

Halkçılık bunun neresinde?
Güntay, yaptığı açıklamada, önceki sözleşmelerde de Bornova Belediyesi işçilerinin ücretlerinin diğer belediyelere göre düşük kaldığını ifade ederken, sadece Bornova'da sözleşmenin masa başında bitirilemediğini kaydetti. "Taleplerimiz karşılanmazsa anayasal grev hakkımızı sonuna kadar kullanacağız" diyen Güntay, "Halkçılığın işçiye verilen değerle ölçüldüğünü" vurguladı. Açıklamasında, CHP'li Bornova Belediye Başkanı'nın bu duyarlılık içinde olması gerektiğini söyleyen Güntay, yasanın kendilerine verdiği hakkı kullanarak grev kararını astıklarını bildirdi. Güntay, anlaşma sağlanamaması durumunda, 6 günle 60 gün arasında greve çıkabileceklerini söylerken, "Olası bir grevden, ileride yaşanacak sıkıntılardan ve aksayacak hizmetlerden biz sorumlu değiliz. Biz emeğimizin ve alınterimizin karşılığını istiyoruz" dedi.