Boğaziçililer polis terörüne karşı yürüdü

Boğaziçi Üniversitesi’nde Başbakan Erdoğan’ın üniversiteye gelişi sırasında uygulanan polis terörü dün öğlen saatlerinde yürüyüş ve sonrasındaki forumla protesto edildi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Başbakan Erdoğan'ın neden olduğu polis terörüne tepkilerini düzenledikleri yürüyüşle bir kez daha gösterdiler.

Kuzey Kampüs’te yemekhane önünde toplanan öğrenciler sloganlar eşliğinde kütüphane önüne kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında sık sık “Okulda polis istemiyoruz!”, “Karanlığa, faşizme, AKP’ye geçit yok!”, “YÖK’süz üniversite AKP’siz Türkiye!”, ”12 Eylül AKP’yle sürüyor!” sloganları atıldı.

Yürüyüş sonrasında kütüphane önünde bir forum düzenlendi. Forumda söz alan öğrenciler 5 Kasım’da polisin öğrencilere yaptığı saldırılar ile AKP’nin gerici ve baskıcı politikalarının bir bütün olduğunu vurguladı. Eylem çağrısına polisi destekleyen sözlerle cevap veren gericilerin tutumları teşhir edildi.

Hatırlanacağı gibi üniversite Erdoğan’ın geldiği gün adeta bir açık cezaevine çevrilmiş, Erdoğan’ın gelişini protesto eden öğrencilere polis bir kaç kez biber gazıyla müdahale etmişti.

(soL - İstanbul)