"Bizler de, gaz, cop ve tekme yemeye hazırız"

Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan yapılan açıklamada Dolmabahçe'de öğrencilerin uğradığı polis şiddeti kınandı. Federasyon, açıklamasında "Bizler de, gaz, top ve tekme yemeye hazırız" dedi.

Federasyon'dan yapılan açıklamada, "Diyanet, İlahiyat, maneviyat, mensubiyet ve maddiyat’tan başka kimseye dost olmayan AKP, önüne geleni dövüyor. Seveceklerini Dolmabahçe Sarayına atıyor, döveceklerini kaç kilometre ötede tutuyor" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kaç darbe dönemi kaç bunalımlı, buhranlı yıllar yaşadık. Üniversite gençleri demokratik, özgür eğitim, öğretim adına ne çok boykotlar, işgaller, mitingler gösteriler yaptılar ama hiçbir dönemde bu son yıllarda olduğu denli, gençlerimiz, bunca makul haklı taleplerini demokratik yol ve yordamlarla dile getirdiler diye dövülmediler, gazla bayıltılıp , tekmelenmediler, genç kızlar saçlarından tutulup yerlerde sürüklenmediler. Bunu AKP başardı, başarabildi. Üstelik bu zorbalığı “işkenceye sıfır tolerans”, “gençleri seviyoruz” , “ülkeye özgürlük ve demokrasi getiriyoruz” söylemlerine karşın yaptılar, yapıyorlar.

Kim ki gençlikten korkuyor, gelecekten korkuyor dur.

Kim ki gençleri dövüyor, kendi geleceğini dövüyordur.

Kim ki gaz, cop ve tekmeyi yönetme biçiminin bir aracı kabul ediyor, gelecekte kendisi de bu yönteme müstahak olabileceğinin işaretini veriyor demektir.

(soL-Haber Merkezi)