Birleşik Metal İş Sendikası Genel Kurulu başladı

Birleşik Metal İş Sendikasının 18. Olağan Genel Kurulu dün yapılan ilk gün toplantısıyla başladı. Çok sayıda yerli ve yabancı konuğun katıldığı toplantı bugün devam ederken Genel Kurul yapılacak seçimin ardından sonlanacak.

Birleşik Metal İş Sendikasının 18. Olağan genel kurulu devam ediyor. Dün yapılan açılış toplantısında çok sayıda konuk konuşmalar yaparken Genel Kurul yarın yapılacak seçimlerin ardından son bulacak.

Genel Kurul birçok konuğun katılımıyla başladı
İstanbul Kartal’da bulunan Titanic Otel’de başlayan Genel Kurulun ilk gününde konuşma yapan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendikalarının 4 yıllık süreç boyunca sürekli bir biçimde örgütlenme ve direniş eylemleri yaptığını dile getirdi. Değişimin öznesi olmaları geretiğini belirten Serdaroğlu, herşeyin teslim alınmaya çalışıldığı bir dönemde sendikalarının emekçilerin kaleleri olduğunu ifade etti.

Serdaroğlu’ndan sonra DİSK Genel Sekteri Tayfun Görgün, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, Uluslararası Kimya Enerji, Maden İşçileri Federasyonu (ICEM) Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, Milletvekili Levent Tüzel ve Prof. Dr. Erinç Yeldan’da konuşmalar gerçekleştirdi.

Genel Kurula Uluslararası sendikaların temsilcileri de katıldı. Genelkurula bu kapsamda Uluslararası Metal İşçileri Federsyonu (IMF) Genel Sekreteri Fernando Lopez, Avrupa Metal İşçileri Federasyonu adına Eckelmann Ulrich ve IG Metal Uluslararası İlişlkiler Sorumlusu Hüseyin Aydın katıldı.

Genel Kurulda Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçaslan da konuşma yaptı.

"İşçi sınıfı iktidarı sosyalizmdedir"
Kongreye TKP adına katılan Parti Konseyi Üyesi Mehmet Yavuzkan yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bir toplumda sol ve sosyalist düşünce egemen değilse, geriye kalan şimdiki Türkiye'dir. AKP iktidarında piyasacılık, gericilik ve işbirlikçiliğin bu denli biraradalığı tesadüf değildir. Üçü de işçi sınıfının, sol düşüncenin ve sosyalizmin düşmanlarının tanımlarıdır. İşçi sınıfı, bu üçünün cendersinde patronların ve emperyalizmin kurbanı edilmek istenmektedir. Buna karşı bir sınıf mücadelesi, işçi sınıfının iktidar mücadelesidir. İşçi sınıfının iktidarı, sosyalizmdedir. Bu ülkeye ve işçi sınıfına sosyalizm yakışır. Burada sıklıkla söz edilen işçi sınıfının enternasyonal dayanışmasına en büyük katkı, bu ülkede sosyalizmi kurmaktan geçer."

Seçime tek listeyle gidilecek
Genel Kurulun ilk günü açılış ve konuk konuşmalarının ardından son bulurken bugün yapılacak ikinci gün oturumunda ise delege konuşmaları yapılacak. 18 Aralık’ta yapılacak son oturumla son bulacak Genel Kurul’da seçime tek listeyle gidilmesi bekleniyor.

(soL - Haber Merkezi)