Beşiktaş'ta sıkıyönetim ilan edildi!

Rektörlerle görüşecek Başbakan Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek isteyen öğrencilerin İstanbul'a girmesine izin verilmezken, eylemlerin yapılacağı Beşiktaş'ta yoğun bir polis yığınağı yapıldı. Öğrencilere sert bir şekilde müdahale edildi, gözaltılar var. Tayyip Blues'u seslendirecek Beyoğlu Kumpanya'ya da izin verilmedi.

Türkiye'nin referandumdan sonra "ileri demokrasi"ye geçtiğini iddia eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde üniversitelerin temsilcisi rektörlerle toplantı yaptığı sırada, aynı üniversitelerin öğrencilerine polis terör estirdi. Beşiktaş'da bugün adeta sıkıyönetim ilan edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite rektörleriyle Dolmabahçe'de yapacağı toplantıyı protesto etmek için şehir dışından gelen öğrenciler Çamlıca gişelerinde durduruldu, kente sokulmadı. Saat 11:00'de Beşiktaş Demokrasi Meydanı'nda TKP'li Öğrenciler ve Emek Gençliği'nin yaptığı eylem için de yoğun bir polis ve panzer yığınağı yapıldı.

Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefeti'nin sırasıyla Yıldız Parkı ve İTÜ Maçka Kampüsü'nde toplanarak düzenleyecekleri yürüyüşler için de olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Kabataş'tan toplantının yapılacağı yere yürüyen Genç-Sen üyelerine polis müdahale etti.

Şarkı söylemek de yasak!
Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de rektörlerle yapacağı toplantı üniversite öğrencileri tarafından protesto ediliyor. Saat 11:00'de Beşiktaş Demokrasi Meydanı'nda TKP'li Öğrenciler ve Emek Gençliği tarafından düzenlenen eylemde Beyoğlu Kumpanya'nın Tayyip Blues'u seslendirmesi planlanıyordu. Ancak polis, "yukarıdan kesin emir aldıklarını" ve şarkının seslendirilmesi için gerekli hazırlıklara kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti.

Polisin yoğun taciz ve baskısına rağmen TKP'li Öğrenciler ve Emek Gençliği tarafından gerçekleştirilen eylemde, İTÜ, İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nden öğrenciler birer konuşma yaptılar. Başbakanı eleştiren Tayyip Blues adlı şarkılarını söylemeleri engellenen Beyoğlu Kumpanya adına da eylemde bir konuşma yapıldı.

Emek Gençliği ve TKP'li Öğrencilerin yaptığı açıklama için: http://haber.sol.org.tr/soldakiler/ogrenciler-basbakana-seslendi-bu-da-m...

Öğrenciler İstanbul'a sokulmadılar
Öğrenci Kolektifleri'nin protesto gösterisi için 3 otobüsle Ankara'dan İstanbul'a gelen öğrenci gruplarını taşıyan otobüsler bu sabah Çamlıca gişelerinde polis tarafından durduruldu ve Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Polis daha sonra öğrencilerin İstanbul'a girişine izin vermedi ve otobüsler Kurtköy'de Mehmetçik Dinlenme Tesisleri'ne yönlendirildi.

Polisin otobüsleri engellemesi sırasında biber gazı sıkıldı, zor kullanıldı ve müdahale sonucunda bazı öğrenciler yaralandı. Öğrenciler arasında gözaltına alınanlar oldu. Kurtköy'de Taksim'de 1 Mayıs müdahalelerini aratmayan görüntüler oluştu.

Aynı eylem için Bursa'dan yola çıkan öğrencilerin yer aldığı bir otobüsün bulunduğu feribotun ise Yalova'ya geri gönderildiği bildiriliyor.

Saat 12:30'da Öğrenci Kollektifleri'nin gerçekleştireceği eylem nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlenirken, eylemin düzenleneceği Yıldız Parkı'nda da çok sayıda polis otobüsü ve panzeri konuşlandırıldı. Öğrenciler polis ile uzun süren pazarlıklar sonucu, Beşiktaş'ta bir basın açıklaması yapmak üzere yürüyüşe geçti.

Polis müdahale etti
Yine 12:30'da Gençlik Muhalefeti de İTÜ Maçka Kampüsü önünden toplantının yapıldığı yere bir yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Ancak, öğrenciler Beşiktaş Akaretler'e yaklaştığında polis müdahale ederek, Gençlik Muhalefeti üyelerinin toplantının yapıldığı Başbakanın Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne ulaşmasını engelledi.

Kabataş'tan toplantının yapılacağı yere yürüyen Genç-Sen üyelerine ise Beyoğlu Müftülüğü'nün önünde polis sert bir şekilde müdahale etti. Müdahale sırasında 13 öğrencinin gözaltına alındığı bildiriliyor. Öğrencileri İnönü Stadyumu önündeki trafiğin içinde dağıtmaya çalışan polisin baskısına rağmen Kabataş İskelesi'nde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

İstanbulluya durak yasağı

Başbakan'ın rektörlerle toplantısı dolayısıyla alınan önlemler kapsamında İstanbulluların durakta otobüs beklemesi de yasaklandı. Polis ekipleri, Beşiktaş'tan Taksim'e gidiş istikametinde bulunan "Akaretler" durağında otobüslerin durmasını engellerken, burada beklemek isteyenlere güvenlik gerekçesini göstererek "yasak" dedi. Karşı yöndeki "Akaretler" otobüs durağı ise Başbakanın çalışma ofisine yakın olduğu için daha önce kaldırılmıştı. Bu uygulama nedeniyle Gümüşsuyu ile Beşiktaş arasındaki oldukça uzun mesafede otobüs durağı bulunmuyor.

TKP'li Öğrenciler'den polis şiddetine tepki

TKP'li Öğrencilerin polis şiddetini protesto eden açıklaması için: http://haber.sol.org.tr/soldakiler/universiteliler-basbakan-a-diz-cokmem...

(soL-Haber Merkezi)