Belediye işçilerine polis müdahalesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne grev kararını asmak için Edirnekapı'da toplandıktan sonra Saraçhane'ye yürümek isteyen işçilere polis müdahale etti.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin anlaşmaya yanaşmaması üzerine Belediye-İş sendikası üyeleri bugün grev kararını asmak için Edirnekapı'da toplandılar. İşçiler polis barikatının kurulduğu güzergahın yanındaki caddeden yürüyüşe geçti. Güvenlik kuvvetleri, 2 gruba ayrılarak yürümek isteyen işçilere, biber gazı ve panzerlerden sıkılan tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Polisin müdahalesi karşısında dağılmayan işçilere 20 dakika sonra ikinci müdahale geldi. Polisin, cop, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesi sonucu, grubun büyük çoğunluğu dağıldı. Alandan ayrılan bu kişiler, çeşitli yönlerden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bulunduğu Saraçhane'ye ulaşarak, bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aileleriyle gelen işçilerin çocukları da gazdan etkilendi. Edirnekapı'da kalan bir grubun ise burada beklediği görüldü.

Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, olayın ardından yaptığı açıklamada olayla ilgili "işçilere karşı tahammülsüzlüğün göstergesi olduğunu" söyledi.

Büyükkucak, "İşçiler, halkı rahatsız etmeden, tek koldan yürüyerek bugün son gün olan grev kararını asmak istediler. Amaçları kamuoyu oluşturarak belediyeyi biraz daha sıkıştırıp, biraz daha zorlayarak toplu sözleşmeyi imzalamaktı ama polis şiddet uyguladı. Türk-İş olarak bu durumu şiddetle kınıyoruz" dedi.

Edinilen bilgiye göre Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında İGDAŞ ve İSKİ'de yürütülen toplu görüşmelerle ilgili gerçekleştirilecek buluşmanın, işçilere yapılan müdahale sonrasında iptal edildiği öğrenildi. Türk-İş yönetim kurulu işçilere yönelik gerçekleşen saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı.