Belediye işçilerinden grev hazırlığı

Türk-İş'e bağlı Tüm Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası Belediye İş, 28 Ağustos'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştirakleri ile bazı ilçe belediyelerinde greve başlama kararı aldı.

soL (HABER MERKEZİ) Belediye-İş 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, toplu sözleşme sürecinde 2008 yılı için önerilen yüzde 14'lük zammı kabul etmediklerini belirtti.

Gülüm, bugün toplu sözleşmelerinde grev aşamasına geldiklerini ifade ederek, şehirdeki idarecilerin kendileri için ne kadar geçinecek ücreti hak görüyorsa, işçilere de aynı şeyi vermesi gerektiğini vurguladı. Bu durumda sendika olarak, 28 Ağustostan itibaren, daha önce İstanbul Belediyesi'ne astıkları grev kararını uygulamaya başlayacaklarını belirtti.

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerinden İSTON, İSFALT, BELBİM ve KÜLTÜR A.Ş ile bazı ilçe belediyelerinde 5 aydan beri sürdürdüğü toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı. Belediye-İş, 17 Temmuz'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yanında Zeytinburnu, Avcılar, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Üsküdar ve Ümraniye ilçe belediyelerinde 8 binin üzerinde işçi adına yürüttüğü toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından grev kararını belediyeye asmıştı.