Belediye-İş grev kararını asıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin anlaşmaya yanaşmaması üzerine Belediye-İş sendikası bir eylemle grev kararını asıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Türk-İş'e bağlı Tüm Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş), toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kararını asıyor.

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş sendikası İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerinden İSTON, İSFALT, BELBİM ve KÜLTÜR A.Ş ile bazı ilçe belediyelerinde 5 aydan beri sürdürülen toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı. Belediye-İş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı iştirakleri ile Zeytinburnu, Avcılar, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Üsküdar ve Ümraniye ilçe belediyelerinde 8 binin üzerinde işçi adına toplu sözleşme görüşmesi yürütüyordu. Bir süredir grev uyarısını yineleyen Belediye-İş, 5 aydan beri süren görüşmelerde ücret maddeleri dışındaki tüm maddelerde anlaşma sağlandığını açıklamıştı. Belediye-İş günlük 49 YTL olan taban ücretinin 60 YTL'ye çıkarılmasını ve yüzde 15 zam yapılmasını talep ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yüzde 8 zam öneriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sözleşmeyi imzalamaması nedeniyle onu emsal alacak ilçe belediyelerinde de sözleşme imzalanamıyor.

Belediye-İş sendikası üyesi emekçiler bugün, Edirnekapı'dan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne kadar toplu halde yürüyerek bir eylem yapacaklar ve kitlesel grev kararını belediye binasına asacaklar. Sendika ayrıca bugün sözleşme imzalanamayan belediyelerde ve bağlı iştiraklerde günlük iş bırakma eylemi yapacak.