BANK SEN'den 1 Mayıs değerlendirmesi

DİSK'e bağlı BANK SEN, yayınladığı 1 Mayıs değerlendirmesinde, "Şimdi önümüzde takvimin diğer tüm günlerini ve memleketin bütün alanlarını kurtarma mücadelesi vardır. 1 Mayıs 2010, emekçi sınıfların önümüzdeki görevlerini sırtlanacaklarına dair umut vermiştir" dedi.

DİSK'e bağlı Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BANK SEN) tarafından yapılan 1 Mayıs değerlendirmesinde "1 Mayıs 2010’ da İşçi Sınıfı ve Ülkemiz Kazandı" denildi.

Açıklamada, "1 Mayıs 2010 fabrikadan, tarladan, okuldan, mahalleden, kısaca ülkenin ve dünyanın dört bir yanından yüz binlerin katılımıyla adına yakışır bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu tablo ülkemiz işçi sınıfının ve dostlarının uzun yıllara yayılan mücadelesinin ve birlikteliğinin eseridir. İşçi sınıfımız ve ülkemiz, kendilerine layık olanı, hak etmiş ve kazanmıştır" denildi.

BANK SEN açıklamasında 1 Mayıs kazanımları için verilen mücadeleye de dikkat çekilerek şöyle dendi:
"1 Mayıs 2010’da Taksim Meydanı, bayram, tatil vb. birçok kazanım söz konusudur. Kuşkusuz hepsi önemlidir. Hepsi yıllarca süren mücadelelerin ve haklılığımızın sonucudur. Ancak 1 Mayıs 2010’un en büyük sonucu ise işçi sınıfı kazandığında ülkemiz de kazanmaktadır. 1 Mayıs 2010’ta Taksim’i ve ülkemizin diğer meydanlarını dolduran yüz binler işsizliğe, yoksulluğa, sömürüye, adaletsizliğe, emek düşmanı, işbirlikçi ve gerici politikalara karşı bir oldular. 1 Mayıs’ı demokratikleşme yalanının mezesi yaparak şova çevirmeye çalışan siyasi iktidara ve emek düşmanı politikalara koltuk çıkanlara geçit vermediler. Ülkemizin işçileri, emekçileri, öğrencileri, aydınları, işsizi, emeklisi kısaca halkımız ortam emperyalizm, gericilik ve sermaye yanlısı politikalardan temizlendiğinde, ülkemiz insanlarının nasıl birlik olduğunu, mekânı ve zamanı nasıl güzel kıldığını 1 Mayıs 2010 günü Taksim’de bütün dünyaya göstermiş ve kanıtlamıştır.

Sendikamız 1 Mayıs 2010 kutlamalarına Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği ve Plaza Eylem Platformu ile birlikte etkin olarak katılmıştır. 20 Şubat Tekel İşçilerine destek süreciyle başlayan birlikteliğimiz banka, sigorta, finans, büro kısaca beyaz yakalı çalışma arkadaşlarımızı plazadan, şubeden, ofisten, acenteden çıkaran ve 1 Mayıs alanında yüz binlerle buluşturan bir kanal olarak devam etti.

1 Mayıs 2010 işçi sınıfı ve emekçi halkımızın mücadelesinin ülkemizin geleceğini nasıl aydınlık kılacağını göstermiştir.

1 Mayıs 2010 sınıf mücadelesinin içinde banka, sigorta, finans, büro kısaca beyaz yakalıların olduğunu göstermiştir.

1 Mayıs 2010 işçilerin, emekçilerin örgütlü ve birlik olduğunda ülkemizin emperyalizm, gericilik ve sermaye yanlısı politikalardan temizlenebileceğini göstermiştir.

Şimdi önümüzde takvimin diğer tüm günlerini ve memleketin bütün alanlarını kurtarma mücadelesi vardır. 1 Mayıs 2010, emekçi sınıfların önümüzdeki görevlerini sırtlanacaklarına dair umut vermiştir.

Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası olarak 1 Mayıs 2010’u, uzun yıllar sonra ülkemizin geleceğine dair umut taşıyan bir gün haline getiren bütün katılımcıları kutluyoruz. Banka, sigorta, finans sektöründeki çalışma arkadaşlarımızı ülkemizin aydınlık geleceğine dönük mücadelemizi örgütlü olarak paylaşmaya çağırıyoruz"

(soL - Haber Merkezi)