Bank-Sen İstanbul Şube Kongresi yapıldı

Yeni şube yönetiminin ve genel merkez kongresi delegasyonunun seçildiği kongrede, önümüzdeki dönem yeni bir hareket yaratmak için, farklı sektörlerden emekçilerin birliğinin sağlanması vurgusu yapıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (Bank-Sen) İstanbul Şube Kongresi'nde, yoğunlaşan sermaye saldırılarına karşı mücadelenin yükseltilmesi için birlik ve dayanışma mesajları verildi. Sendikanın Şişli'deki binasında yapılan kongrede, Bank-Sen'in bir örgütlenme hamlesi yapması için, farklı sektörlerden emekçilerin birliğinin sağlanması, emek örgütleriyle işbirliği gerektiği vurgulandı.

Kongrede ilk sözü alan sendika başkanı Didem Aydemir, aralarına yeni katılan gençlerden duyduğu sevinci ifade etti ve Bank-Sen'in geleneğinde bulunan "ben sendikayım" anlayışının sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Aydemir'den sonra söz alan konuk katılımcı Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği temsilcisi, yürüttükleri örgütlenme çalışması hakkında bilgi verdi ve Bank-Sen ile dayanışma mesajlarını iletti. Daha sonra söz alan Yurtsever Cephe Büro Emekçileri Örgütü temsilcisi de, artan sermaye saldırıları karşısında işçilerin birliğinin önemini ve Bank-Sen ve diğer emek örgütleriyle birlikte mücadele etme konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Okunan faaliyet raporunun ardından söz alan sendika genel sekreteri Önder Atay, sendikal örgütlenme açısından mevcut tablonun iç açıcı olmadığını, ancak yeni bir hareket yaratmak için gerekli enerjinin bu kongrede mevcut olduğunu belirtti. Sınıfın birliğini sağlamak için farklı işyerlerinden ve sektörlerden işçilerin birlikte mücadelesini örgütlemek gerektiğini söyleyen Atay, bunun için farklı emek örgütleriyle bir araya gelinmesi gerektiğinin altını çizdi. Atay, sendikanın örgütlenme kanallarını tanımlayarak, geçmişte yaşadıkları deneyimlerden örnekler verdi.

Seçimlere, şube yönetim kurulu için Ozan Tan'ın şube başkanlığına aday gösterildiği tek listeyle ve genel kurul delegasyonu önerilen tek listeyle girildi. Yapılan oylama sonucunda her iki listenin de seçilmesiyle Bank-Sen İstanbul Şube Kongresi sona erdi.