Balıkesir Valiliği TKP'li Öğrencilerin afişini yasakladı

Balıkesir Valiliği, TKP'li Öğrencilerin bugün yapacağı AKP’ye ve YÖK’e karşı İstanbul Dolmabahçe’deki yapacağı mitinge çağrıyı içeren afişi yasakladı.

Balıkesir’de Valilik, Türkiye Komünist Partili Öğrencilerin 6 Kasım tarihinde AKP’ye ve YÖK’e karşı İstanbul Dolmabahçe’deki yapacağı mitinge çağrı için hazırlanan “SERMAYEYE, GERİCİLİĞE, AKP’YE VE YÖK’E KARŞI 6 KASIMDA İSTANBUL’DAYIZ! Fermanları Yırt At Ayağa Kalk!” ibareli afişini, Balıkesir ilinde “huzur ve güvenliğin” sağlanması gerekçesiyle yasakladı.

Bu kararın ardından Balıkesirli TKP’li Öğrenciler, “Bu karar AKP’nin devlet içindeki kadrolaşmasının hangi boyutlara ulaştığını göstermesi açısından önemlidir. Artık Türkiye’de başbakanı ya da YÖK başkanını eleştirmek bir kentin huzurunu bozucu, kamu esenliğini tehlikeye atan bir durum olarak gösterilmektedir. Afişimizde “Fermanları Yırt Ayağa Kalk!” demiştik. AKP’nin uşaklığına soyunan Balıkesir Valiliğine sesleniyoruz Ferman Balıkesir Valisi’ninse Üniversiteler Bizimdir!” şeklinde bir açıklama yaptı.

Valilikten yasaklama ile ilgili gönderilen tebliğ şöyle:

İlimizde faaliyet gösteren Türkiye Komünist Partisi (TKP) İl Başkanlığı adına İl Yönetim Kurulu üyesi Semih KARA isimli şahsın Valilik Makamından havaleli 02.11.2010 tarihli dilekçesinde üzerinde “SERMAYEYE, GERİCİLİĞE, AKP’YE VE YÖK’E KARŞI 6 KASIMDA İSTANBUL’DAYIZ! Fermanları Yırt At Ayağa Kalk!, Büyük Buluşma Saat: 14:00 Dolmabahçe, Yürüyüş: Saat: 13:00 Taksim-Tünel TKP’li Öğrenciler” ibareleri yazılı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile YÖK Başkanı Sayın Ziya ÖZCAN’ın siluetleri buluna (47x68cm) ebadındaki afişi İlimizde Belediyenin belirledi Doğumevi Karşısı ve Kuva-yi Milliye Meydanı Tren yolu yanındaki panolara asmak istediklerinden bahisle müracaatta bulunulmuştur.

Asılmak istenen afişin, Anayasa’nın 26. Maddesi hükümleri çerçevesinde İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl idaresi Kanunu’nun 117C maddesi gereğince İlimiz genelinde asılması Valilik Makamının 05/11/2010 tarihli Olur’ları uygun görülmemiş olup,

İş bu tebliğ ve tebellüğ belgesi tanzimle altı birlikte imza altına alınmıştır.

TEBLİĞ TARİHİ:05/11/2010
TEBELLÜĞ EDEN: Uğur BÜBER

(soL-Balıkesir)