Balcalı'da taşerona karşı sağlık emekçileri süresiz iş bıraktı

Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde Devrimci Sağlık-İş üyeleri hukuk dışı ihalelerin iptal edilmesi ve taleplerinin kabul edilmesi için iş bırakma eylemine başladı.

(soL - Haber Merkezi) DİSK Devrimci Sağlık-İş, Adana’daki Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde hukuk dışı yapılan taşeron ihalelerinin iptal edilmesi, ücretlerin açlık sınırının üzerine çekilmesi, sosyal hakların verilmesi ve senelik izinlerin ikişer gün artırılması talepleriyle bu sabah 08.00′dan itibaren iş bıraktı.

Hastanenin poliklinikler binası önünde bir araya gelen emekçilerin sayısı sabahın ilk saatlerinden itibaren giderek arttı. Hastanede çalışan 1.800 emekçinin acil servisler dışındaki tüm personeli eyleme katıldı.

İşçilerin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Dişe diş bir mücadele ile kazandığımızı haklarımızı ihale masasında kaybetmeye niyetimiz yok. Yalnızca bizim değil tüm taşeron işçilerin güvenceli iş mücadelesinde elde ettiğimiz bu önemli kazanımı sizlerin kara ve ranta dayalı çalıştırma düzeninize teslim etmemek için kararlılıkla direneceğiz. Çünkü bu mahkeme kararları bizlerin güvenceli iş, güvenli bir gelece mücadelesinin bir parçasıdır. Geleceğimizden vazgeçmediğimiz sürece, güvenceli bir iş kavgasını sürdürdüğümüz sürece sizlerin ensesinde olacağız. Hukuk dışı ihalelerinize izin vermeyeceğiz.

O nedenle üniversite yönetimi bizlere kulak vermeli taleplerimizi kabul etmelidir. Taleplerimiz açıktır:

-Bu yasa dışı ihalenin iptal edilmelidir.

- Ücretlerimiz açlık sınırının altında olmamalıdır.

- Sosyal haklarımız konusunda olumlu adımlar atılmalıdır

- Yıllık izinlerimizi ikişer gün arttırılmalıdır.