AYÖP'ten MEB önünde eylem

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) Diyarbakır AYÖP temsilcisi olan İrfan Balık’ın işine son verilmesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır'da Bağlar Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okulda görev yapan İrfan Balık'ın görevine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okula gönderdiği resmi yazıyla son verilmesi üzerine bugün MEB önünde bir eylem düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İrfan Balık'la ilgili okul yönetimine göndermiş olduğu resmi yazıda ''24 Kasım 2009 ve 25 Kasım 2009 tarihlerinde mazeretsiz olarak derse girmediği için okuldan ilişkisinin kesildiğine karar verilmiştir'' denilmişti.

Buna karşı Bugün saat 13.00’de MEB önünde toplanan ataması yapılmayan öğretmenler basın açıklaması yaptı. Açıklamayı AYÖP temsilcisi Yusuf Yıldız okudu. Açıklamada Türkiye’de sayıları her yıl katlanarak artan, iş güvencesinden yoksun, sosyal güvencesi olmayan, mesleği gereği öğretmen olan fakat yasalarca kılıfına uydurdukları üzere kısmi olarak öğretmen gibi davranabilen “ücretli” öğretmeniz biz diyerek İrfan öğretmene destek verildi.

Yıldız, "Kadrolu öğretmenlerle eşit iş yaptığımız halde eşit haklara sahip değiliz öğretmenler arasında 'kadrolu, sözleşmeli, ücretli' sıfatları bu ayrımı ve eşitsizliği zaten açık bir şekilde ortaya koymaktadır. MEB’in buna son verme zamanı çoktan gelmiştir. Birçok yönden haksız ve keyfi olan ücretli öğretmenlik uygulamasına en kısa zamanda son verilmesi gerekmektedir diyerek sözlerini bitirdi.
(soL - Ankara)