"Aydınlanma ve Özgürlük" toplantıları başlıyor

Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD), "Kabullenmiyoruz" imza kampanyasından sonra "Aydınlanma ve Özgürlük" başlıklı toplantılar düzenliyor. Akademisyenler, öğrenciler ve aydınlar, 3 Kasım Çarşamba günü İzmir Nazım Kültürevi'nde toplanıyor.

Üniversitelere YÖK tarafından, türban üzerinden dayatılan gericileşme baskısını kabul etmeyen Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD), 18 Ekim'de başlatmış olduğu "Kabullenmiyoruz" başlıklı metin ile aydınlanma mücadelesini üniversitelerden başlatmıştı.

27 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Sultanahmet Adliyesi önünde eylem yapan ve türbanlı öğrencilerin derslere girişine hukuksuz bir biçimde izin veren YÖK Başkanı ve türban destekçisi rektörler hakkında suç duyurusunda bulunan ÜKD, çalışmalarına "Aydınlanma ve Özgürlük" başlıklı panel ve tartışma toplantıları ile devam edecek.

3 Kasım 2010 tarihinde ilki İzmir'de düzenlenecek olan toplantı saat 18.30'da Nazım Kültürevi'nde yapılacak. Toplantının moderatörlüğünü Prof. Dr İzge Günal yapacak. Konuşmacılar ise Prof. Dr. Renan Pekünlü, Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı ve Ege Üniversitesi öğrencisi Senem Doruk olacak.
(soL-İzmir)