ATV-Sabah grevine Yol-İş ve Petrol-İş desteği

ATV ve Sabah'ta 65 gündür süren greve destek amacıyla dün Ankara Sakarya Meydanı'nda yapılan oturma eylemine Yol-İş ve Petrol-İş ankara şubeleri katıldı. Eylem her Cumartesi saat 17.00-18.00 arasında katılım artırılarak tekrarlanacak.

soL (Ankara) Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından Sabah gazetesi ve ATV'de 65 gündür sürdürülen greve destek amacıyla Türk-İş'e bağlı bazı sendikaların Ankara şubeleri bir oturma eylemi başlattı. Dün akşam saat 17.00'de Kızılay Sakarya Meydanı'nda Yol-İş, Petrol-İş ve TGS üyeleri tarafından başlatılan eylem her Cumartesi aynı yer ve saatte daha fazla sendika, siyasi parti ve kitle örgütünün katılımı ile tekrarlanacak.

Oturma eylemi öncesinde bir açıklama yapan Yol-İş Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ali Serdar Şahin, ATV-Sabah çalışanlarının iki ayı aşkın zamandır sürdürdükleri grevin tüm emekçilerin grevi olduğunu söyledi ve şube olarak üzerlerine düşecek her şeyi yapacakları sözünü verdi. Şahin, AKP iktidarına seslenerek "Hani bu ülkede demokrsi vardı, hani örgütlenme ve grev demokratik bir haktı! Yoksa bu kavramlar da kriz gibi teğet geçen şeylerden mi? Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki hak verilmez alınır, direnen işçi asla yenilmez" dedi.

Daha sonra söz alan Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, işverenlerin ve işverenlerin sözclerinin "Bu kriz ortamında bu talepleriniz lüks" gibi değerlendirmeler yaptığını, ancak emekçilerin hakları olanı istediğini dile getirdi. Bundan sonra her hafta tekrarlanacak olan oturma eylemlerine kamuda örgütlü sendikaları da çağıracaklarını söyleyen Özgen, "Gelmeyenlere soracağız: Sizin iş yerinde sorunlarınız yok mu? Eğer görüşmelerde sendika yöneticileri duyarsız kalırsa doğrudan o sendikanın üyeleri ile temasa geçeceğiz. İş yerinizden, sendika şubelerinden çıkmadığınız sürece unutmayın ki bir gün sıra size de gelecektir" şeklinde konuştu.

Özgen, grevin ve greve destek vermelerinin amacının dar anlamda istenen koşullarda bir sözleşme imzalamak olmadığını ve ülkede emekçilerin yaşadığı tüm sıkıntılara çare bulma arayışında olduklarını da ekleyerek Türk-İş 'e bağlı sendikaları "farklılıkları bir kenara bırakarak bu mücadeleye destek vermeye" çağırdı.

Daha sonra Yol-İş, Petol-İş, TGS üyeleri ile eylemi izleyen bazı vatandaşlar bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.