Askeri sanayide kayıplar sürüyor

TAI’de yılın başından beri dört çalışan yaşamını yititirken HAVELSAN’da çalışan bir mühendisin üç gündür kayıp olduğu belirtiliyor.

soL(Ankara)Geçen yıl ASELSAN'da çalışan dört mühendisin intiharı ile ilgili haberlerin ardından, son dönemde TAI'de meydana gelen ölümlerle birlikte askeri sanayide yaşanan kayıplar yeniden gündeme geldi. Havacılık ve uzay ile ilgili Ar-Ge, üretim ve test faaliyetleri yürüten TAI'de bu yılın başından beri dört ölüm gerçekleşti. Fabrikada iş kazasında yaşamını yitirdiği belirtilen iki işçinin, TAI'de işe başladıktan kısa bir süre sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren güvenlik görevlisinin ve son olarak geçen hafta evinde geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitiren eski F - 16 test pilotu Şener Koltuk'un ölümleri ile ilgili olarak savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, HAVELSAN'da görev yapan Aycan Okan adlı mühendisin üç gündür kayıp olduğu belirtiliyor. Üç gündür evine ve iş yerine gitmediği belirtilen 32 yaşındaki mühendise ulşamayan ailesi, Kavaklıdere Karakol Amirliğine başvurarak Okan'ın hayatından endişe ettiklerini bildirdi.

ASELSAN'da yaşanan ve medyaya intihar olarak yansıyan ölümlerin geri planı henüz aydınlığa kavuşturulmadı. Stresli çalışma koşulları ve çalışanlar arasındaki rekabetin mühendisleri psikolojik açıdan zorladığı öne sürülürken ölen mühendislerin tümünün önemli ve gizli askeri projelerde çalışıyor olması zihinlerde soru işaretlerine sebep olmuştu.