Antalyalılar Amerikan gemisini protesto etti

Amerikan uçak gemisi Abraham Lincoln’ün Antalya açıklarına demirlemesi protesto edildi. Antalyalılar Amerikan gemisinin şehri terk etmesini istedi.

Üç Kapılar’da toplanan yüzlerce Antalyalı buradan Attalos Meydanı’na yürüdü. Meydanda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında Abraham Lincoln uçak gemisinin Körfez savaşından, Afganistan’a ve Irak işgaline kadar birçok emperyalist saldırıda kullanıldığı hatırlatılırken, dünya halklarının kanını döken bu geminin Antalya’da istenmediği söylendi.

Vedat Demircioğlu unutulmadı
Yapılan basın açıklamasında savaş gemisinin 17 Temmuz günü Antalya’ya geldiği vurgulanırken, 17 Temmuz 1968’de 6. Filo protestosuna katıldığı gerekçesiyle polis tarafından katledilen Vedat Demircioğlu hatırlatıldı. “1968’in sıcak mücadele günlerinde, ülkemiz devrimci gençliğinin Amerikan emperyalizmine başkaldırdığı o günlerde katledildi Demircioğlu” denildi.

"Bu gemi neden sahillerimizde?"
Basın açıklamasında “Bu gemi neden bugün sahillerimizde?” diye sorulurken, “Ortadoğu yeni bir emperyalist savaşın yeni bir müdahalenin içine sürükleniyor. Emperyalistler, Ortadoğu’da Suriye üzerinden yeni bir tezgahı örgütlüyorlar. Sahibinin sesi İslamcılar eliyle, Suudilerin ve Katar’ın parası AKP hükümetinin desteği ile Suriye’de kanlı bir emperyalist bir plan uygulanıyor. AKP hükümetinin de yardımıyla Suriye’de başlatılan mezhep eksenli savaş bütün Ortadoğu’yu yakacak niteliktedir. Libya’da NATO işgali için seferber olan AKP iktidarı, şimdi de Suriye’de Libya’dakine benzer bir senaryonun taşeronluğunu yapıyor” denildi.

"Turist değil katiller"
Antalya halkının, Antalya’nın emperyalizmin savaş ve katliam yorgunu askerleri için bir eğlence merkezi olmasını istemediğini belirten açıklama, “Bu kenti yöneten valiye ve belediye başkanlarına sesleniyoruz. Hiç kimsenin bu emperyalist ordunun askerlerini milyonlarca turistin geldiği bu şehre, üç kuruş para bırakıyorlar diye aklamaya, ağırlamaya hakkı olamaz. Sokaklarımızda dolaşan bu emperyalist askerler turist değildir. Sahilimizde demirleyen şey bir turist gemisi değildir. Ve kimse bizden Anadolu halklarının konukseverliğini, dünya halklarının katillerine göstereceğimizi beklemesin” şeklinde devam etti.

Açıklama Amerikan askerlerine yapılan derhal kenti terk etme çağrısıyla son buldu.

Basın açıklamasına KESK, , Dev-Turizm İş, Dev Sağlık - İş ,Antalya Halkevi, PSAKD Antalya Şubesi, TKP, ÖDP ve HDK destek verdi.

(soL-Antalya)