Antalya'da işçiler taşerona karşı yürüdü

DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev-Sağlık-İş) Antalya Şubesi üyeleri sağlık alanında taşeronlaşmayı protesto etti.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması yapan DİSK Antalya Şubesi Sekreteri Erhan Yıldız, Türkiye'nin dört bir yanındaki hastanelerde çalıştırılan sağlık çalışanlarının yıllardır güvenceli iş mücadelesi verdiğini söyledi. ''İnsan ihaleyle çalıştırılamaz, sağlıkta taşeron olmaz'' sözüyle yola çıktıklarını belirten Yıldız, bu yolda fiili kazanımları hukuksal alana taşıdıklarını bildirdi. Sağlık çalışanlarının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve yargı kararlarıyla devlet hastanesi ve üniversitelerin işçisi olduklarının kesinleştiğini savunan Yıldız, güvenceli iş ve insanca yaşam için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

'Yıllardır emek veriyoruz'
Yıldız, şöyle devam etti:

''Güvenceli iş ve insanca yaşam mücadelesi veren bizler, yıllardır emek verdiğimiz hastanemizin işçisi olduğumuzu biliyoruz. Bu sistemi çeşitli biçimlerde devam ettirmeye çalıştırmak artık suç işlemektir. İdareciler tarafından yıllardır bu suç işleniyor. Bu işçi düşmanı, emek karşıtı tutumdan dönülmesini istiyoruz.''

Yıldız, Türkiye genelindeki 8 hastanede ''Güvenceli iş, insanca yaşam çadırı'' kurduklarını, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de çadır kuracaklarını açıkladı.

(soL - Antalya)