Ankara'da saldırıya karşı basın açıklaması

Ankara'daki siyasi partiler, sendikalar, dernekler, Güngören'deki bombalı saldırıyı, düzenledikleri basın açıklaması ile kınayacaklar.

soL(ANKARA) Aralarında KESK Ankara Şubeler Platformu, Tüm-Tis, Ankara Halkevleri, Devrimci 78'liler derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, TKP, EMEP, SDP, ÖDP ve DTP'nin bulunduğu parti, sendika ve dernekler, Güngören'de 17 kişinin ölümüne ve 150'den fazlasının yaralanmasına neden olan patlamayı Yüksel Caddesi'nde saat 18.30'da gerçekleştirilecek basın açıklamasıyla kınayacak.

Basın açıklamasının duyurusunda insanlık dışı terör eyleminin nefretle kınandığı belirtilirken, hiçbir amacın masum insanların katledilmesini haklı kılmayacağı ifade ediliyor. Duyuruda saldırının kim tarafından ve hangi nedenle yapılmış olursa olsun, Türkiye'yi anlamsız bir şiddet ortamına sürüklemeyi amaçladığı vurgulanırken şu ifadelere yer veriliyor:
"Bu saldırı emperyalistler, egemenler, mevcut iktidar güçlerinin kaos yaratma amaçlı "psikolojik harekat"ının çirkin ve insanlık dışı saldırısıdır. Halkların kardeşliğini sabote eden bir eylemdir. Bu insalık dışı saldırıdan nemalanmaya çalışan iktidar ve ana muhalefet partisi açıklamaları ile ülkeyi dönüşü olmayan bir yola sürüklemektedir. Bizler halkların kardeşliğine inanan demokrasi, emek, barış güçleri olarak bu sinsi provakasyonda hayatlarını kaybeden yurttaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı ve yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.