Ankara'da 8 gözaltı

Ankara'da sabah saatlerinde yapılan baskınlarda 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında BES Ankara 1 Nolu Şube eski Başkanı ve BES SGK İşyeri Temcilcisi Ahmet Turan da bulunuyor.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 1 No'lu Şube eski Başkanı ve BES SGK İşyeri Temsilcisi Ahmet Turan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi, sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınlar sonucu gözaltına alındı.

Sendika.org'un haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yapılan gözaltıların ardından 8 kişi Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltıların ardından BES Merkez Yönetim Kurulu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

AKP'nin hakları için mücadele eden öğrencilere, işçilere, memurlara ve bütün bir halk kesimlerine karşı 12 Eylül dönemini aratmayan bir baskı uyguladığını söyleyen BES yönetimi, Ankara'da yaşanan gözaltıların KESK'e ve bağlı sendikalara yönelik saldırıların bir parçası olarak değerlendirdi.

Bu uygulamaların temel insan haklarından olan örgütlenme ve ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna dikkat çekilen açıklamada gözaltıların ve baskıların, kamu emekçilerinin yıllardır sürdürüğü sendikal haklar, emek ve demokrasi mücadelesini kararlıkla sürdürmesine engel olamayacağı ifade edildi.