Anadolu Üniversitesi’nden Filistin halkına selam

Filistin’de devam eden insanlık dışı saldırıya karşı bir tepki de Anadolu Üniversitesi’nden geldi. Yunus Emre Kampusü yemekhanesi önünde toplanan Yurtsever Cephe Öğrenci Birliği tarafından gerçekleştirilen eylemin ardından bir basın açıklaması okundu.

soL (Eskişehir) Anadolu &Uumlniversitesi&rsquonde YC&OumlB tarafından İsrail&rsquoin Gazze saldırısına karşı bir eylem ger&ccedilekleştirildi. Eylemin ardından okunan basın a&ccedilıklamasında &ldquoFilistin topraklarında onlarca yıldır katliam, soykırım, emperyalist ve siyonist barbarlığın en kanlı bi&ccedilimi yaşanıyor. Amerika Birleşik Devletleri&rsquonin b&oumllgedeki jandarması olan İsrail devleti katliam politikalarında diğer batılı g&uuml&ccedillerin de desteğini alıyor. Emperyalistler, kendileri i&ccedilin sorunsuz bir b&oumllge yaratmak, siyasi bir tehdit olarak g&oumlrd&uumlkleri yoksul Ortadoğu halklarını bastırmak ve Ortadoğu&rsquodaki su ve enerji kaynaklarına sahip olmak &uumlzere yakmayı, yıkmayı ve &oumlld&uumlrmeyi tercih ediyorlar&rdquo denildi.&nbsp

İnsanlık i&ccedilin, m&uumlcadele eden Filistin kazanacak&hellip
T&uumlrkiye&rsquonin uzun yıllardır İsrail ile ilişkilerini stratejik ortaklık olarak tanımladığını belirten &oumlğrenciler, katliamlarda g&oumlrev alan İsrail pilotlarının Konya&rsquoda eğitim g&oumlrd&uumlklerini hatırlattılar. Basın a&ccedilıklamasının devamında &ldquoBu da yetmiyor Suriye&rsquoyi Konya&rsquodan kalkan u&ccedilaklarla bombaladıklarını a&ccedilıklıyorlar. Başbakan ve Cumhurbaşkanı kameralara İsrail karşıtı a&ccedilıklamalar yapsalar da bu devletle stratejik ortaklığın y&uumlr&uumlt&uumlc&uumll&uumlğ&uumln&uuml yine onlar yapıyor.

Katliamcı ve soykırımcı İsrail saldırılarına derhal son vermelidir. İsrail, işgal ve abluka altında tuttuğu toraklardan derhal &ccedilekilmelidir. Ortadoğu halklarının barış ve mutluluk i&ccedilinde yaşamalarının en &oumlnemli koşullarından biri budur. T&uumlrkiye&rsquonin İsrail ile yaptığı b&uumlt&uumln anlaşmalara derhal son verilmelidir. Konya Ana Jet &Uumlss&uuml&rsquon&uumln İsrail tarafından kullanımına derhal son verilmelidir. T&uumlrkiye, katliamcı İsrail devletiyle ortaklık etmeyi kesmelidir.

Emperyalizme ve siyonizme karşı yıllardır m&uumlcadele eden ve bu uğurda katliamlarla karşılaşan Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz. İnsanlık i&ccedilin, onur i&ccedilin ve barış i&ccedilin emperyalizm ve siyonizm kaybedecek, m&uumlcadele eden Filistin kazanacak&rdquo denildi.