Anadolu Üniversitesi’nde faşizm normalleşti!

Anadolu Üniversitesi’nde özel güvenlik biriminin sıradanlaşan saldırılarına dün bir yenisi daha eklendi.

Anadolu Üniversitesi dün yine öğrencilere yönelik saldırılardan birine sahne oldu. Özel güvenlik biriminin (ÖGB) ve polisin, üniversite yönetimi gözetiminde öğrencilere yönelik saldırıları artık üniversitede rutin bir uygulama haline gelmiş durumda.

GENÇ-SEN üyesi öğrencilerin YÖK karşıtı afişleri Eğitim Fakültesi'ne asmalarını engelleyen, bununla da yetinmeyip öğrencilere saldıran ve sonucunda öğrencilerin yaralanmasına yol açan ÖGB her zamanki gibi AKP korumasında işine devam ediyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz GENÇ-SEN sorumlusu Seval Kutlu, “Rektörlüğü arayıp bir haftadır bu tür tacizlere maruz kaldığımızı ve bunu engellemelerini istediğimizi söyledik, ancak onlar öğrencilerin taleplerine ve seslerine kulak asmadılar ve bugünkü tezgâhı hazırladılar” diye konuştu. Her zamanki gibi YÖK’e karşı faaliyet yürüttüklerini ve bunun afişlerini astıklarını söyleyen Kutlu, “‘Afişlere dokunmayın Rektörlükle görüşeceğiz’ dedik ancak biz rektörlük temsilcileri ile telefonda görüşürken onlar bizlere saldırdılar” dedi.

Olayın ardından Eğitim Fakültesi’nden Rektörlük önüne kadar bir yürüyüş yapıldı. Saldırılarla ilgili olarak öğrenciler rektörle görüşmek istediler, ancak görüşme yapılamadı.

(soL - Eskişehir)