Ali Başpınar yaşamını yitirdi

12 Mart döneminde THKP-C Dev-Genç, 12 Eylül döneminde de Ankara Devrimci Yol davalarında yargılanan Ali Başpınar, kansere yenik düştü.

soL (HABER MERKEZİ) 12 Mart döneminde yargılandığı THKP-C Dev Genç davası sonrasında, iki yılı aşkın bir süre cezaevinde kalan ve TÖB-DER kurucuları arasında yer alan Ali Başpınar, tedavi gördüğü Hacettepe hastanesinde yaşamını yitirdi.

Ali Başpınar'ın vefatı üzerine ÖDP tarafından yapılan açıklamada, "ömrünü devrim ve sosyalizm mücadelesine adamış Ali Başpınar'ı kaybettik. Ailesine ve yoldaşlarına başsağlığı dileriz" denildi.

"Ali Butto" hep mücadele etti

Ali Başpınar, 12 Eylül darbesinin ardından yaralı halde yakalanarak, Ankara Devrimci Yol davasında Merkez Komite üyesi olduğu iddiasıyla yargılandı. 1991 yılına kadar cezaevinde kalan, "Ali Butto" adıyla da tanınan Ali Başpınar, 1994 yılından beri kanser tedavisi görüyordu.

Ali Başpınar'ın cenazesi 6 Eylül Cumartesi günü saat 09:00'da Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nden alınarak Çankaya Belediyesi otopark alanında yapılacak törenin ardından, Çankırı Çerkeş'e götürülerek burada defnedilecek.