AKP'ye uyarı mitingi yarın Ankara'da

Sendikalar, siyasi partiler ve kitle örgütleri, AKP'nin politikaları nedeniyle yıkım yaşayan emekçi ve yoksulları 21 Kasım'da AKP'yi uyarmaya çağırıyor.

Ankara’da siyasi partiler, sendikalar, odalar ve demokratik kitle örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği “Krize, Açlığa, Yoksullaştırmaya, İşsizliğe, Zamlara Hayır” mitingi için son hazırlıklar yapılıyor. Yarın saat 15.00’de Kolej Meydanı’nda yapılacak olan miting için saat 13.00’de Gençlik Parkı önünde toplanılacak.

Miting, KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK, Türk-İş Ankara Şubeleri, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası, Devrimci 78'liler Federasyonu, 78'liler Girişimi, İHD Ankara Şube, Halkevleri, CHP, DTP, EMEP, ÖDP ve TKP Ankara İl Örgütleri tarafından düzenleniyor.

Mitingin çağrıcıları, ekonomik kriz nedeniyle işçi sınıfı ve yoksullar büyük bir yıkım yaşadığı halde kitlelerin örgütlü bir karşı koyuş göstermediğine, AKP hükümetinin krizin etkilerini saklama ve toplumsal başkaldırıyı önleyebilme konusunda büyük bir başarı gösterdiğine dikkat çekiyorlar. Toplumdaki çürüme derinleşirken şiddet, cinnet ve intiharların arttığına, yoksulluğun bir kader olarak benimsendiğine ve itaat kültürünün yaygınlaştığına dikkat çeken çağrıcılar, bu gidişe ancak halkın dur diyebileceğini vurgulayarak krizin mağdurları olan emekçi ve yoksulları AKP iktidarını bir kez daha uyarmak üzere sokağa çıkmaya davet ediyor.

Mitingde, “İşten çıkarmaların durdurulması, çalışma saatlerinin kısaltılarak fazla çalışma uygulamasının yasaklanması, kamu istihdamının arttırılması, sosyal güvenlik hizmetlerinin parasız ve kaliteli olarak kamu tarafından sunulması, otomatiğe bağlanan zamların geri alınması, zenginleri kurtarma paketleri yerine emekçilerin ve yoksul halktan yana uygulamaların olması, SSGSS yasasının iptal edilmesi” talep edilecek.

(soL - Haber Merkezi)