AKP'nin memuru Memur-Sen'den yandaş bürokrat talebi

AKP hükümetinin memuru Memur-Sen küçük bir ricada bulundu, bakanlık devreye girdi. Kamu kadrolarını "yandaşlık" kriterine göre dolduran AKP iktidarı bu sefer TÜİK bölge müdürlüğüne Memur-Sen'in önerdiği yandaşı getirme peşinde.

AKP iktidarının kadrolaşmasının ve kendine yakın sendikal yapıyı yaratmasının en önemli kanıt olan Memur-Sen küçük bir ricada bulundu, bakanlık hemen devreye girdi.

AKP’li yıllarda hızla artan üye sayısıyla dikkat çeken Memur-Sen, TUİK bölge müdürlüğüne Adil Allahverdi’nin atanması için bakanlığa rica etti, bakanlık da dikkate alıp konuyu TÜİK’e iletti.

Memur-Sen’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürlüğü’ne Adil Allahverdi’nin atanması için Kalkınma Bakanlığı’na yazı gönderdiği öğrenildi. TUİK bölge müdürlüğüne Adil Allahverdi’nin atanması için bakanlığa toplu imzayla yazı gönderen Memur-Sen’in, Van İl Temsilcisi ile birlikte bağlı sendikaların şube başkanlarının tamamının imzasını taşıyan yazısını, bakanlık işleme alarak TÜİK Başkanlığı’na iletildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Mustafa Çakır’ın haberine göre, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen, Memur-Sen’in halen vekâleten yönetilen TÜİK Van Bölge Müdürlüğü ile ilgili bakanlığa gönderdiği yazıya ulaştı.

Memur-Sen Van İl Temsilcisi Süleyman Şakar ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve il temsilcilerinin toplu imzasıyla Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a gönderilen yazıda, “TÜİK Bölge Müdürlüğü’nde boşalan bölge müdürlüğü kadrosuna aynı yerde görev yapan Adil Allahverdi’nin atanması Memur-Sen Van İl Temsilciliği ve tüm şube başkanları olarak ortak talebimizdir. Söz konusu şahsın çalışmış olduğu kurumda başarılı, liyakatli bir şahıs olduğu tarafımızca tespit edilmiş olup gereğinin yapılmasını arz ederiz” denildi.

Yazının ekinde bulunan özgeçmişe göre, Van İmam Hatip Lisesi mezunu olan Allahverdi, 1984-2003 arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yaptı. Sonrasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitiren ve aynı üniversitede yüksek lisansını yapan Allahverdi, Van Tarım İl Müdürlüğü’ndeki çalışmasının ardından da 2008’de TÜİK Van Bölge Müdürlüğü’nde mühendis olarak görev yapmaya başladı. Özgeçmişte Allahverdi’nin 2010’dan beri Van İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı’nı da yürütmekte olduğunun belirtilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Memur-Sen’in talebi üzerine Kalkınma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Rıdvan Ağaoğlu tarafından TÜİK Başkanlığı’na iletilen yazıda, “Memur-Sen Van İl Temsilciliği ve tüm şube başkanlarının sayın bakanımızı muhatap dilekçeleri yazımız ekinde gönderilmektedir. Bilgilerinize arz ederim” denildi.