AKP'nin hak ihlalleri sergisi

DİSK tarafından düzenlenen "Türkiye 12 Eylül'de çok şey kaybetti! Erozyon AKP'yle sürüyor" başlıklı fotoğraf sergisi, yoğun ilgi görüyor.

soL (HABER MERKEZİ) 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 28. yılı, Türkiye'de yaşanan son gelişmeler ve sendikal hak ve özgürlüklere yapılan saldırılar konularını işleyen fotoğraf sergisi, 23 Temmuz 2008 Çarşamba günü DİSK Genel Merkezi'nde açıldı. Sergi, 13 Eylül'de DİSK tarafından İzmir'de gerçekleştirilecek olan mitingde, Tunceli'deki Munzur Festivali'nde ve Barışarock'ta da gezilebilecek.

Sergiye AKP ve Polis mağdurlarından yoğun ilgi
DİSK binasını kaplayan ve öncülüğünü Atölye Alaturka'dan Feyyaz Yaman ile fotoğraf sanatçısı Özcan Yaman'ın üstlendiği, çeşitli gazete ve dergilerden muhabirlerin ve serbest fotoğrafçıların katıldıkları "AKP'nin Hak İhlalleri" konulu fotoğraf sergisine halkın yoğun ilgisi gözleniyor. DİSK yetkilileri, yaptıkları açıklamada, sergiyi gezenlerin, fotoğraflarda kendilerini ya da yakınlarını görüp heyecanlandıklarını ifade ettiler.

Sergide, fotoğrafların yanı sıra, DİSK binasından Taksim'e yürüyerek 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen emekçilere atılan gaz bombaları, gaz maskeleri, DİSK önlükleri, 1 Mayıs'a ait gazete küpürleri ve Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun polis panzerinden sıkılan suyla boyanmış ceketi de sergileniyor.

Sergide eserleri yer alan fotoğrafçılar: Ahmet Şık, Alaattin Timur, Ali Öz, Cem Ersavcı, Deniz Koçak, Devrim Büyükacaroğlu, Eylem Lodos, Fahrettin Erdoğan, Gülsin Ketenci, Kerem Uzel, Mehmet Kaçmaz, Nazım Serhat, Nihat Karadağ, Özcan Yaman, Özgür Cengizbay, Polat Çağlayan, Şaban Dayanan, Sadık Güleç, Saner Sen, Sedat Suna, Serra Akcan, Tolga Sezgin, Tunç Erenkuş (video film), Ufuk Koşar, Uğraş Vatandaş, Umut Asil, Yasemin Yıldız, Yasin Ayyıldız, Yusuf Aslan, Zeynep Kuray.