AKP'nin B ve C planları hazır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli AKP’nin kapatılması durumunda B ve C planlarının devreye gireceğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Şaban Dişli, Adapazarı'ndaki Orman Park'ta gazetecilere AKP'nin kapatılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kapatma davasındaki belirsizliğin ay sonuna ya da Ağustos ayının ilk haftasına kadar devam edeceğini belirten Dişli, çalışmalara hiçbir şey olmamış gibi devam edeceklerini söyledi.

Ağustos ayında kapatma davası sonuçlandıktan sonra Meclisi tatile sokup ilçe konrelerine başlanılacağı bilgisini veren Dişli AKP'nin kapatılma gündemi ile ilgili, ''En kötü senaryo nedir? Parti kapatılacak, siyasi yasak gelecek, vs. Kapatılma durumunda B ve C planları var ama bunlar ihtiyaç duyulduğu zaman devreye sokulacak. Aksi halde bir plan olarak kalacak şeylerdir. Şu anda hiçbir parti oluşumu yok ama dediğim gibi yeni bir parti oluşumuna inşallah Türkiye ihtiyaç duymayacak. Duyarsa da çok çabuk halledilebilecek bir mesele. Bence kapatma davası Türkiye'nin gündeminden hızla düşecek. Bazı çevrelerin beklentilerinin aksine biz oldukça ümitliyiz. 11 yargıç ayrı ayrı birer mahkeme gibi karar verecek. Benim beklentim kapatma davası parti ve ülkemiz lehine olumlu sonuçlanacaktır'' dedi.