AKP’nin ampulünü patlattılar

Yurtsever Cephe Kocaeli örgütü üyeleri, AKP’nin ampulünü patlatarak, 29 Kasım’da Ankara’da gerçekleşecek olan mitinge çağrı yaptı.

soL (Kocaeli) Yurtsever Cephe Kocaeli örgütü üyeleri, "AKP'yi istemiyoruz" sloganıyla başlattıkları AKP karşıtı kampanyalarını "AKP'den büyük halk var" sloganıyla sürdürüyor. YC üyeleri, Belediye işhanı önünde basın açıklaması yaparak, AKP'ye karşı mücadeleyi kararlı biçimde sürdüreceklerini duyurdu ve temsili olarak ampul patlattı. Eyleme, Saraybahçe Halkevi ve EMEP İl Başkanları ile üyeleri de destek verdi.

Türkiye uçurumun kenarında
YC Sözcüsü Bedriye Yıldızeli, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, AKP'nin elinde uçurumun kenarına geldiğini belirterek şunları söyledi: "Bu kriz bizi vurmaz diyenleri gerçekler yalanlıyor. Kardeş, senin ucuz emeğinle bile ayakta duramayan fabrikaların kapısına kilit vurulduğunda dolar düşmüş kalkmış ne değişir. Hakkımı istiyorum dediğinde sopa yemeye hazır mısın? Barzani ile Erdoğan tokalaşırken Kürt komşunla, Türk komşunla boğazlaşmaya hazır mısın?"

Zamlara karşı mitinge davet
Okulların pahalı hale getirilip, yoksul çocuklarının kuran kurslarına zorlandığına da değinen Yıldızeli, "Yobazlık ve riyakarlık beraber yürüdü. Yirmisinde adam öldürüp yetmişinde kız çocuklarına saldıranların hakim, seninde kul olacağın bir ülkeye hazır mısın?" dedi. Yıldızeli, AKP'ye karşı harekete geçmek gerektiğini de dile getirerek, 29 Kasım'da Ankara'da zamlara ve kriz bahanesi ile işçi çıkarmalarına karşı yapılacak mitinge tüm Kocaeli halkını davet etti. Yıldızeli, 28 Kasım gecesi Halkevi durağından saat 24.00'de yola çıkılacağını da sözlerine ekledi.

Sloganlar ve ampul patlatma
Eyleme katılanlar, "Zam, zulüm, işkence, halk düşmanı AKP'', "AKP'yi istemiyoruz'', "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek'', ''AKP'den büyük halk var'' sloganları eşliğinde, yanlarında getirdikleri ampulleri yere atmak suretiyle patlatıp tepkilerini dile getirdi.