Akdeniz Üniversitesi’nde 6 Nisan protestosu

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri bazı öğretim elemanlarının da desteğiyle okulda iki yıl önce yaşanan saldırıyı kınadı.

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri 6 Nisan 2008 tarihinde Kürt ve sol görüşlü öğrencilere yönelik faşist saldırıyı protesto etmek için Akdeniz Üniversitesi merkezi yemekhanesi önünde basın açıklaması yaptı.

“Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim” pankartının açıldığı, bazı öğretim görevlilerinin de katıldığı açıklama yaklaşık 100 kişilik öğrenciyle yapıldı. Öğrenciler “Parasız eğitim, parasız sağlık”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Öğrenciye değil çetelere barikat” sloganları atarken, yürümek isteyen öğrencilere özel güvenlik birimleri barikat kurarak engel oldu. Eli silahlı saldırgan Ömer Ulusoy’u sorgulamadan içeri alan ama ilerici öğrencilerin haklı eylemlerini engelleyen özel güvenlik birimleri “ÖGB defol üniversiteler bizimdir” sloganlarıyla ve öğrenci kimlikleri gösterilerek protesto edildi.
Yapılan açıklamada 6 Nisan olaylarının tümüyle okuldaki ilerici, yurtsever, devrimci öğrencilere dönük faşistlerce örgütlenen bir eylem olduğuna dikkat çekilirken, eylemin sonucunda suçlanan, yurtlarından ve okullarından atılanların ise yurtsever, ilerici gençler olduğu ifade edildi.

Üniversite yönetiminin eylem nedeniyle polisi okula çağırması dikkat çekerken, üniversite yönetimi Rektör ve yardımcıları dışında bütün kadro basın açıklaması alanındaydı. Yürüyüş için Rektör Genel Sekreteriyle pazarlık yapmaya çalışan bazı duyarlı akademisyenlere “yürüyüş yapıldığı takdirde herkesin gözaltına alınacağı” cevabı verildi.

Yapılan basın açıklamasına öğrenciler TEKEL işçilerine de desteklerini ve dayanışma duygularını iletmeyi unutmadılar.
(soL-Antalya)