Ağlama duvarına değil mücadeleye

Emekliler sendikaların kapatılmasına karşı topladıkları imzaları Cumhurbaşkanlığına gönderme kararı aldı.

soL (HABER MERKEZİ) 30 Haziran emeklilerin günü olarak belirlenmiş bir gün. Ancak emekliler 'günlerine' her geçen sene daha da ağırlaşan koşullarda giriyor. Bu koşulları kabul etmeyen, haklarını arayan emeklilerin örgütü Emekli-Sen ise kapatılmak isteniyor.

30 Haziran günü, Atatürk'ün emekliye ayrıldığı tarih olması nedeniyle Emekliler Günü olarak ilan edilmiş ve 10 yıldır kutlanıyor. Bu tarihten sonraki haftada da Emekliler Haftası olarak çeşitli etkinlikler yapılıyor. Emekliler açlık sınırının altında yaşıyor ve her geçen yıl daha da yoksullaşırken, haklarını arayan emeklilerin örgütlülüğü dağıtılmak, sendikaları kapatılmak isteniyor. İç hukuk yollarının tükenmesi üzerine kapatılmanın iptali için son olarak AİHM'ye giden Emekli-Sen sendika haklarını ısrarla savunmaya devam ediyor.

Emekli-Sen üyeleri şimdi de, sendikalarının kapatılmasına karşı başlattıkları kampanyada topladıkları imzaları Cumhurbaşkanlığına gönderecekler. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Emekli-Sen Başkanı Veli Beysülen, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca düzenlenecek emekliler günü etkinliklerine konuşmacı yerine dinleyici olarak davet edildiklerini ifade etti. Beysülen, bu tür toplantıların ağlama duvarına dönüştüğünü kaydederken, "Biz bunu doğru bulmuyoruz. Bu nedenle toplantıya katılmak yerine Kızılay Postanesi önünde olacağız" şeklinde konuştu.