6 Mayıs Platformu’ndan Antep’te yürüyüş

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamlarının yıldönümünde Gaziantep'te bir yürüyüş düzenlendi.

38 yıl önce idam edilen devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Gaziantep'te 6 Mayıs Platformu’nun düzenlediği bir yürüyüşle anıldı.

Gençlik Muhalefeti, Emek Gençliği, Demokratik Yurtsever Gençlik, Genç-Sen, ESP, Yeni Toplum Kültür Sanat Derneği, SGDF, SGD örgütlerinin oluşturduğu 6 Mayıs Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş Kırkayak Parkı'ndan başlayarak Eski Adliye Meydanı'nda tamamlandı. KESK temsilcilerinin de destek verdiği yürüyüş sonunda yapılan basın açıklamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

“Denizler yaşıyor, kahrolsun emperyalizm / Yaşasın halkların kardeşliği” pankartı taşınan eylemde yapılan açıklamada “Denizlerin hâlâ gençliğin ve halkın mücadelesinde yaşamalarını sağlayan, onların tavizsiz tutumu, işbirlikçilik ve emperyalizm karşıtlığı, bağımsızlık, demokrasi ve halka bağlılıklarıydı” denildi. Gençliğin demokrasi ve bağımsızlık mücadelesinde darbeciliğe, milliyetçiliğe prim vermeyeceğinin ifade edildiği açıklamada, Denizleri asan darbecileri ve çeteleri koruyan, 12 Eylül Anayasası değişikliğinin aldatmacadan öte olmadığı belirtildi.

Yapılan eylemde sık sık "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmayın", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın bağımsız, demokratik Türkiye", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı.

(soL-Gaziantep)